2 de abril de 2020 2/4/20

L'EntreComarques copa la Vall d'Albaida abans de parar fins a abril

L'EntreComarques copa la Vall d'Albaida abans de parar fins a abril - (foto 1)
  • Ontinyent i Agullent el dissabte i Montaverner i Alfarrasí diumenge completen les eixides del mes de març abans de Falles i Pasqua

MÁS FOTOS
L'EntreComarques copa la Vall d'Albaida abans de parar fins a abril - (foto 2)

Abans d'arribar les Falles i Pasqua, el programa EntreComarques completa les visites previstes per al mes de març sense eixir de la Vall d'Albaida, com ja va passar el cap de setmana passat on més de 80 persones van seguir la petjada que els àrabs van deixar a Bocairent el diumenge, i una trentena es van interessar dissabte pels Riuraus i el cultiu de la pansa a Montitxelvo i Terrateig.

Este dissabte Ontinyent proposa als turistes la ruta de les ximeneres, un itinerari urbà que dóna a conéixer els vestigis fabrils de la indústria ontinyentina, motor econòmic de la ciutat i influència marcada en la seua fisonomia. Un passeig per l’Ontinyent de fa un segle, encara està present en el vocabulari de la gent i que ha conforma la identitat de la capital de la Vall d'Albaida. Es tracta d'un recorregut de 4 km que comprén les cinc ximeneres que es conserven al voltant del centre històric i el que fou l’antiga seu del Gremi dels Peraires. La visita acabarà en el Museu del Tèxtil Valencià al Palau de la Vila, on s'oferirà una degustació gastronòmica amb la col·laboració de Bodegas Ontinium. De vesprada, Agullent oferirà un recorregut pels principals indrets d'interés etnològic i patrimonial de la població com el parc de la Font Jordana i l'ermita de Sant Vicent Ferrer, on cada primer divendres de setembre té lloc la Nit de les Fogueretes, la romeria nocturna més antiga de la Comunitat Valenciana.

Diumenge, l'EntreComarques es desplaça pel matí a Montaverner. La ruta començarà les 10:30 des de l’Ajuntament per a passar per la Plaça Major, l’església parroquial San Juan i San Jaime Apòstol i el Convent i acabarà a l’auditori Lluis Peiró on es projectarà el documental Estación de peaje guardonat amb el premi del públic al MONDOC 2013. De vesprada es visitarà Alfarrasí, on s’explicarà la festivitat de l’Angelet de la Corda, que es celebrà el diumenge de Pasqua, l’església de San Jeroni i l’ermita del Crist de l’Agonia d’Alfarrasí.

Per a participar, cal inscriure's fins al dijous en http://bit.ly/1Qw6ofA. Els 4€ inclouen dues visites guiades, degustacions gastronòmiques i detall de benvinguda.

Subir