elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Ajuntament presenta la marca Productes de l’horta de Meliana

L’Ajuntament presenta la marca Productes de l’horta de Meliana
  MÁS FOTOS
  L’Ajuntament presenta la marca Productes de l’horta de Meliana - (foto 2)
  L’Ajuntament presenta la marca Productes de l’horta de Meliana - (foto 3)
  L’Ajuntament presenta la marca Productes de l’horta de Meliana - (foto 4)

  Després de l’aprovació definitiva del reglament d’ús de la marca Productes de l’horta de Meliana, l’Ajuntament ha presentat la imatge de la marca, que ja s’està tramitant en el Registre de Patents i Marques.

  Como ha explicat l’alcalde de Meliana, Josep Riera, “hem buscat una marca que identifique Meliana dins del conjunt de l’Horta. Així, el motiu central és una figura del mosaic Nolla, originari del nostre municipi, amb colors característics de les principals hortalisses, verdures i fruits de l’horta. A més, tot plegat, el resultat final també suggerix alguna de les verdures o flors típiques”. A més, el color que tanca la figura és el blau, que evoca tant el cel que contrasta amb els cultius de l’horta com la mar. Així, el primer edil ha dit que “en una única imatge es recullen tres dels elements més característics de Meliana: l’horta, el mosaic Nolla i la platja”. Cal recordar que en el Pla d’Acció Territorial de l’Horta, recentment presentat, la franja d’horta litoral de Meliana és concebuda com una finestra oberta al mar. La marca compta, a més, amb un text fix, Productes de l’horta de Meliana, que pot anar complementat amb altres, com ara De qualitat i de proximitat.

  En l’acte de hui s’ha presentat la marca en diversos formats i suports per tal que ajude a identificar els productors de Meliana d’hortalisses, fruites, verdures i també de productes de remaderia, cultivats o elaborats al terme de Meliana o a l’àmbit de l’Horta Nord. També els establiments que venen o fan ús d’estos productes, com ara botigues, establiments de restauració o altres com, per exemple, les escoletes infantils. El màxim responsable municipal afirma que “busquem que la major part dels sectors econòmics locals ajuden a posar en valor i a fer visible al conjunt de la ciutadania allò que es cultiva al costat de les nostres cases, uns productes de proximitat de molt bona qualitat, i estimular-ne el consum”.

  Abans de la presentació als mitjans de comunicació, per part de la Regidoria d’Agricultura s’ha fet un treball de camp per a explicar els objectius de la marca a tots els sectors potencials, que ha tingut molt bona acollida. De fet –comenta l’alcalde- “ahir mateix vam tindre amb ells dos sessions prèvies de presentació de la marca on hi va haver una bona resposta i ja es van formalitzar les primeres adhesions”.

  La marca també permet fer diferents variacions per a identificar tots aquells aspectes o elements vinculats a l’horta. En este sentit, indica Riera, “ja en tenim prevista una per a la senyalització dels camins i els possibles itineraris guiats per l’horta, que consistix en un caragol, la closca del qual és la imatge de la marca”. Recordava l’alcalde que el caragol és també el símbol del moviment slow food, molt adient als valors del paisatge, dels productes i del treball de l’horta.

  Finalment, des de l’Ajuntament de Meliana apunten que tenen clar que este és un primer pas que, de segur, en un futur caldrà incloure dins de les accions i dinàmiques pròpies del PAT de l’Horta de València, però conclouen que a Meliana es donaven el marc i els elements per a fer este primer pas.

  Subir