elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Ajuntament de Museros comença a elaborar i dissenyar el seu I Pla municipal d’igualtat

L’Ajuntament de Museros comença a elaborar i dissenyar el seu I Pla municipal d’igualtat
  • Impulsa aquest projecte local per donar un pas més en aconseguir la igualtat real entre dones i homes a la localitat

  • Aquest projecte estarà coordinat amb la empresa Equàlitat, amb més de 10 anys d’experiència en matèria d’igualtat pública

L’Ajuntament de Museros, i concretament la Regidoria Polítiques d'Igualtat de Gènere, Polítiques Inclusives, Joventut i Cooperació Internacional, ha començat l’elaboració i el disseny del primer pla de igualtat local per tal d’aproximar la igualtat realment a Museros i al seu veïnat. Aquest projecte naix amb l’objectiu d’implantar-se en totes les àrees municipals, de manera transversal, i facilitar la incorporació activa de les dones en la societat per donar-los més visibilització i corregir les possibles desigualtats per raó de sexe existents.

La regidora de Polítiques d'Igualtat de Gènere, Polítiques Inclusives, Joventut i Cooperació Internacional, Némesis Cardona, explica “per a nosaltres, és una prioritat comptar i treballar junt al teixit social de Museros. Volem que aquest pla siga un projecte participatiu, dinàmic i que ens aproxime a obtindré els drets fonamentals de les dones”.

Tindre un mateix tracte i oportunitats és una premissa bàsica per consolidar una societat més justa i diversa, a més de millorar les relacions interpersonals i el benestar de la ciutadania. L’alcaldessa de Museros, Cristina Civera, manifesta “portem temps darrere d'aquest projecte, amb l'objectiu conscienciar tots els veïns i totes les veïnes de Museros sobre la importància d’obtindre la igualtat real”.

D’altra banda, des de l’any 2017, el consistori també disposa d’un Pla d’igualtat a l’Ajuntament, elaborat junt a altres poblacions, amb la finalitat d’avançar en la incorporació de la perspectiva de gènere i cultura de la paritat d’oportunitats entre dones i homes en les estructures d’organització de les corporacions locals i en els processos d’elaboració de polítiques públiques.

Durant les pròximes setmanes, l'Ajuntament de Museros iniciarà, amb Equàlitat, les tasques d'investigació sociològiques, amb l'objectiu de conéixer les idees, opinions i percepcions tant del teixit social de la localitat, com de la ciutadania no organitzada.

Subir