elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Jornadas gastronòmiques, turístiques i culturals a Sollana

  L’Ajuntament de Sollana, en col·laboració amb el Patronat de Turisme: València, Terra i Mar, ha organitzat per segon any consecutiu el «Menja’t Sollana», les jornades gastronòmiques, culturals i turístiques d’este poble de la Ribera Baixa, que celebraran la segona edició el 24, 25 i 26 d’abril. Unes jornades que l’any passat aconseguiren reunir al poble prop de 5.000 persones, oferint un tast de la gastronomia local acompanyat d’una programació cultural potent i per a tots els públics (Pep Gimeno el Botifarra o el musical Festa Major, amb actors d l’Alqueria Blanca, entre d’altres).

  Enguany, amb la col·laboració de CulturArts, la música i el teatre tornen a ser el punt fort, tot i que es reforça el turisme local amb un tren turístic que acostarà a tot aquell que ho desitge al Filtre Verd de Sollana per a gaudir d’una exhibició de Vela Llatina. Divendres a la nit, el grup murcià De Polis –tribut a la gran banda de rock The Police– serà l’encarregat d’animar la vetllada i dissabte ho farà Il Bello Canto, un grup format per quatre veus joves que interpretaran grans èxits de la historia de la música amb una impressionant posada en escena. Les jornades tancaran la seua programació cultural diumenge amb l’espectacle El Funeral, una divertida i original obra de teatre al carrer amb més de 800 representacions tant estatals com internacionals (entre elles, en el festival d’Edimburg) i una temporada exitosa a la Gran Vía madrilenya. Tot açò complementat amb una zona d’activitats infantils amb unflables, jocs i tallers organitzats per monitors titulats perquè també els més menuts puguen gaudir d’un cap de setmana en família.

  L’esdeveniment començarà el divendres 24 d’abril a les huit de la vesprada i finalitzaran el diumenge 26 a les 16 h. En esta segona edició, on hi ha un total de dotze locals participants, la zona de tapes torna a situar-se al carrer Doctor Santiago Vidal, on els assistents podran adquirir tiquets per només 1 € i canviar-los als diferents estands per una de les tapes oferides o per una consumició a la barra central.

  Soffllana, la programació alternativa del "Menja’t Sollana"

  També enguany, els pubs del poble aprofiten el tiró de les jornades per a organitzar una programació alternativa amb el suport promocional i tècnic de l’Ajuntament de Sollana. Així, el 24 d’abril a les 00 h, el pub Nou Mil·lenni comptarà amb un monòleg de Pau Blanco, mentre que el dissabte 25, Toni de l’Hostal i el Tio Fredo actuaran a la Cafeteria Gelateria Rovi i, a continuació, el pub Ritme tancarà el Soffllana amb l’actuació d’una dragqueen que, amb humor, posarà el punt i final a la programació alternativa per a gaudir a ple rendiment l’últim dia d’estes jornades gastronòmiques, culturals i turístiques de Sollana.

  Subir