elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Desafiaments extrems per una causa solidària

  Dissabte 12 d'octubre a les 18:00 h Villalonga rebrà a Victor Cerdá Galiana, membre de Cazaretos, una organització que treballa per donar a conéixer els problemes de les persones amb malalties anomenades "rares".

  El repte de Victor, què és brigadista forestal d'IMELSA i que compta amb el suport de la Diputació de València, és recórrer 1.800 km passant per 266 pobles de la Comunitat Valenciana, sent u d'aquests pobles el de Villalonga. A l'hora prevista Representants del nostre ajuntament rebran al protagonista d'aquest repte i lliuraran el certificat de pas per Villalonga contribuint així a aquesta causa solidària.

  Cazarettos naix de la il·lusió i ferm compromís d'un grup de gent que, de manera totalment desinteressada i altruista, vol donar a conèixer la malaltia de la Síndrome de Rett i per tant totes aquelles malalties al nostre entendre mal denominades "rares". Per a açò, mitjançant la participació en proves esportives d'àmbit nacional i internacional i, per descomptat, amb la creació de reptes esportius mai realitzats fins al moment, es pretén arribar al màxim nombre de gent possible.

  Que totes aquelles malalties poc freqüents siguen conegudes és el principal objectiu d'aquesta organització. Que la gent almenys sàpia que aquestes malalties existeixen i que darrere d'aquestes, centenars de famílies lluiten cada dia de forma anònima per una il·lusió, per una esperança i que siguen reconegudes com qualsevol altra malaltia.

  És habitual que aquestes malalties siguen pagades únicament pel tremend esforç de famílies, gràcies a donacions anònimes i particulars. Per tot açò, des de l'equip CazaRettos s'intenta que almenys, la gent prenga consciència, sàpia i conega una miqueta més sobre aquestes malalties. Sempre que és possible, l'equip CazaRettos munta estand informatiu-solidari en aquelles proves esportives en les quals es participa i es realitza la coneguda "fira del corredor". La difusió i informació sobre les malalties poc comunes és el principal objectiu d'aquest col·lectiu, sent l'equip de CazaRettos simplement intermediaris d'informació.

  Subir