1 de marzo de 2021 1/3/21

La Conselleria d'Economia Sostenible invertirà 3,8 milions d'euros en la comarca del Camp de Morvedre

La Conselleria d'Economia Sostenible invertirà 3,8 milions d'euros en la comarca del Camp de Morvedre - (foto 1)

  El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha avançat aquest matí que la Conselleria va a destinar un total de 3,8 milions d'euros per a la Reindustrialització i per a la reinserció laboral dels treballadors de la comarca del Camp de Morvedre.

  Climent ha fet aquestes declaracions durant la celebració d'una assemblea amb els treballadors de l'Empresa Bosal, l'alcalde del municipi, Quico Fernández i la regidora i diputada en Corts, Teresa García. Una reunió que en total ha comptat amb la presència de més de 100 persones.

  Climent ha explicat que d'aquesta inversió, el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme destinarà un milió d'euros a la comarca que provenen de la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat, concretament de l'apartat esmenes aprovades per les Corts Generals als Estats d'Autorització de Despeses dels Pressupostos per a l'any 2016 en la secció 20 que fa referència al Pla de Reindustrialització de la comarca del Camp de Morvedre.

  Per la seua banda, la Conselleria d'Economia Sostenible duplicarà aquest esforç pressupostari i destinarà dos milions d'euros a través del Pla de Reindustrialització per al Camp de Morvedre.

  Per al conseller, "el Pla de Reindustrialització fomentarà i permetrà recuperar la indústria de la comarca, facilitarà la recerca d'inversors per a que s'ubiquen noves empreses en la comarca del Camp de Morvedre afavorint d'aquesta manera la reinserció laboral dels treballadors de la zona".

  Per a completar els 3,8 milions d'euros, la Generalitat destinarà un total de 800.000 euros dins del projecte de Pressupostos en la Línia d'Actuacions de Foment d'Ocupació i Formació per impacte greu en l'economia local dels fondos FEAG. En concret, 480.000 euros seran diners aportats per la Comissió Europea i 320.000 euros procediran de fons propis dels SERVEF.

  El conseller i la diputada han insistit en que aquestos 800.000 euros "seran especialment sensibles amb la formació i reciclatge dels treballadors del Camp de Morvedre per a donar incentius per a que engeguen nous negocis o ajudes per a fer promoure el cooperativisme i l'inici de negocis propis a la comarca".

  En aquest sentit, han destacat que l'objectiu és que en el període de sis mesos o un any els treballadors d'aquesta comarca, en especial sensibilitat en els de l'empresa Bosal, puguen estar recol·locats o reinserits laboralment.

  Per al conseller, la inversió de 3,8 milions d'euros "encara que parega insignificant tindrà continuació en els propers anys si fera falta" i ha insistit en que aquesta iniciativa "és un bon començament, és tracta dels primers recursos i les primeres mesures que s'han pogut obtindre per a que a partir del dia 1 de gener de 2016 es puga anar treballant en aquesta situació que pateixen els treballadors".

  Per la seua part, l'Ajuntament treballarà pels Fons de la Seguretat Social i ajudarà en el tema de les prejubilacions dels treballadors de la comarca. A banda també, els treballadors han traslladat a l'alcalde i a l'Ajuntament durant l'encontre que hi han alguns que presenten una sèrie de circumstàncies especials i que en estos moments no poden cobrar de l'atur i no tenen cap recurs econòmic per poder fer front als deutes que tenen.

  En aquest sentit, des de l'Ajuntament s'han oferit a fer d'intermediaris amb els bancs per explicar quins són els casos més especials dels treballadors afectats i ajudar en la seua situació.

  Durant la trobada, els treballadors que han participat li han mostrat al conseller Climent el seu agraïment i satisfacció per ser un dels pocs polítics que està fent un seguiment dels compromisos que ha adquirit amb ells. Una qüestió que han valorat molt positivament.

  Tant el conseller com la diputada Teresa García, han manifestat que els criteris que han d'estar plasmats al Pla Social al que s'està treballant han de ser criteris socials i s'han de treballar conjuntament de baix cap a dalt i no només des de l'administració, sinó des de els propis treballadors per a que es tinguen en compte els casos més urgents per a la reinserció.

  "Nosaltres i la nostra Conselleria- ha afegit el conseller- hem estat des de sempre molt implicats en la situació dels treballadors del Camp de Morvedre, especialment els de Bosal i ho hem fet en col·laboració en l'Ajuntament, els agents socials i els propis treballadors".

  Des de l'ajuntament s'enviarà el Pla Social a la Conselleria per a que s'aprove i es done els recursos necessaris per a que a partir de gener de 2016 puguen anar gestinant-se en funció de les necessitats dels treballadors. "Un repartiment de recursos econòmics que es farà partint de la base de la transparència i de la col·laboració de tots", va dir.

  Subir