27 de febrero de 2020 27/2/20

Campanya de sensibilització per als propietaris de gossos

Campanya de sensibilització per als propietaris de gossos - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Campanya de sensibilització per als propietaris de gossos - (foto 2)

  L’Ajuntament de Meliana, per mitjà de la Regidoria de Medi Ambient, ha iniciat una campanya de sensibilització sanitària i cívica per la situació i les molèsties que originen al poble els excrements dels gossos; una situació que tant la institució com els ciutadans vénen constatant i que ara es vol corregir. L’incivisme de molts propietaris d’estos animals, en no recollir les defecacions de les seues mascotes i permetent que pixen en qualsevol lloc, ha generat una estat que si continua podria generar problemes de convivència i salut.

  Com informa Pere Cano, regidor de Medi Ambient, “la campanya rep el nom SI EL GOS ÉS TEU, LA CACA TAMBÉ, i en ella es repartiran díptics i cartells amb informació per a les botigues, centres públics i usuaris del poble”. En el material figura un mapa del poble on estan localitzats els pipican i les àrees recreatives per a gossos que l’Ajuntament ha adequat, amb els corresponents expenedors de bosses.

  També s’hi destaca una sèrie d’informacions com ara que a Meliana hi ha una població de vora 2.000 gossos, dels quals només duen el xip obligatori (RIVIA) 1.785, i que d’estos només estan censats 231, quan realment és obligatori. El regidor constata que “fent un senzill càlcul, estos prop de 2.000 gossos defequen unes 3 vegades al dia, per tant són 4.000 excrements diaris i uns 28.000 a la setmana, és a dir, al voltant de 1.500.000 caques a l’any. Desafortunadament comprovem que una part important no són retirades pels propietaris de les mascotes”.

  És per això que, en el document que s’està repartint, també s’insisteix que és obligació dels propietaris recollir els excrements i dur els gossos als llocs preparats per l’Ajuntament, i impedir que pixen en parets, portes, arbres, parcs, jocs infantils, mobiliari urbà... Els propietaris han de portar bossa, tot i que l’Ajuntament procura tindre’n als expenedors.

  Finalment, el responsable de l’àrea afig que “en acabar la campanya de sensibilització, l’Ajuntament aplicarà la normativa que preveu sancions als propietaris que no hagen censat els seus gossos o que no arrepleguen les caques dels seus animals”. Estes sancions previstes van des del 30 € al 600 €. El full i cartell informatiu acaba destacant que “Els que estimem els animals volem conviure amb ells”.

  Subir