29 de octubre de 2020 29/10/20

El campanar de Benigànim recupera l'esplendor per a la celebració del 400é aniversari

El campanar de Benigànim recupera l'esplendor per a la celebració del 400é aniversari - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  El campanar de Benigànim recupera l'esplendor per a la celebració del 400é aniversari - (foto 2)

  Un 14 de febrer de 1616 van començar les obres de la torre de l'església de Sant Miquel Arcàngel. 400 anys després, Benigànim celebrarà diumenge l'aniversari del seu campanar des de les 12:45, amb parlaments commemoratius i, tot seguit, un concert de música medieval a càrrec dels Menestrils d’Ontinyent.

  De planta octogonal semblant a la del Micalet de València, i 45 metres d'altura que l'han convertit també en un símbol per a la Vall d'Albaida i ha vist millorat el seu aspecte. Després d'any abandonament, l'equip de govern d’Amparo Canals ha eliminat els cables elèctrics innecessaris que l’envoltaven i ha sanejat i desbrossat les cúpules, on hi havia dues figueres enormes i una olivera. S’ha procedit també a arreglar les avaries de la lluminària nocturna i el rellotge perquè la torre campanar, als seus 400 anys, torne a marca l'hores i a relluir majestuosament per les nits.

  Ara bé, els especialistes que han accedit a la part més alta de la torre, han advertit sobre el lamentable estat de conservació dels capitells superiors, per la qual cosa s’han fet els informes pertinents perquè l’Arquebisbat, Patrimoni, Diputació i Conselleria prenguen mesures immediates per a reparar el que calga i evitar mals majors, motiu per el qual no podran repicar les campanes com correspondria en una celebració com la del diumenge.

  Com explica l'alcadessa, Amparo Canals “davant el lamentable estat en el qual hem trobat la Torre Campanar, volem evitar riscos innecessaris i que siga l'espectacle medieval de Menestrils d'Ontinyent el que pose la música”. Els Menestrils d'Ontinyent compten amb una llarga trajectòria professional dedicada a l’estudi i interpretació de la música de l’època medieval. El concert compta amb el patrocini del SARC de la Diputació de València.

  Subir