Brisca, Moltó i Pepe destaquen a un intens cap de setmana de pilota

Brisca, Moltó i Pepe destaquen a un intens cap de setmana de pilota - (foto 2)

El dissabte hi havia un gran festival de pilota al trinquet Ciscar de Piles. La primera partida anunciava un desafiament de 1000€ entre Brisca (Oliva) i Canari (Xeraco) front a Ricard (Castelló de la Ribera) i Moncho (Manuel). Dos rests front a dos mitgers. Hi havia expectació per vore com es desenvoluparien els jugadors a les seues posicions. A l’inici els nervis i la precipitació va fer que Brisca errara més del compte i la parella de Ricard i Moncho es va avançar al marcador.

Però el jugador d’Oliva va aconseguir centrar-se a la partida, va millorar la treta i les pilotades que li arribaven. Aquest fet va possibilitar que Canari entrara més en joc i es veguera una gran partida que va fer alçar el nombrós públic que omplia el trinquet en diverses ocasions dels seients. Al remat, victòria dels mitgers, Brisca i Canari, 25 a 10 i destacar l’actuació de Brisca.

La segona partida també era un autèntic festival. Anunciava el milloret de la modalitat de raspall: Waldo (Oliva) i Moro (Alcàntera del Xuquer) front a Moltó (Barxeta) i Coeter (Simat de la Valldigna). Una partida més Moltó va demostrar el seu excel·lent estat de forma físic i tècnic i va aconseguir posar el marcador 10 a 0 amb facilitat i molt ben acompanyat per Coeter. La reacció de Waldo i Moro es va realitzar i igualaren 10 a 10. Però un altre cop Moltó va traure les seues armes i ben secundat per Coeter aconseguiren els següents tres jocs. A la fi, 25 a 10 a favor de Moltó i Coeter.

Diumenge l’activitat del raspall es traslladava al trinquet municipal de Castelló de Rugat. La primera partida anunciava a Nalda (Piles) i Guillem (Castelló de la Ribera) front a Ferran (Piles) i Ximo (Castelló de Rugat). Des de l’inici es va veure que Nalda i Guillem estan a un gran nivell i aconseguiren ràpidament distanciar-se al marcador, però Ferran i Ximo es van centrar poc a poc a la partida i anaven guanyant quinzes molt disputats. Així i tot la distància al marcador ja era massa gran i l’enfrontament va finalitzar 25 a 10 a favor de Nalda i Guillem.

La segona partida va anunciar a Pepe (Llosa de Ranes) i Miravalles (Genovés) front a Punxa (Piles) i Xoto (Genovés). La majoria dels aficionats assenyalaven a Pepe i Miravalles com a favorits, ja que Pepe està jugant unes grans partides al trinquet de Castelló de Rugat. Però en realitat l’enfrontament no era tan fàcil, es feien quinzes llargs, disputats i anaven tan a un equip com a l’altre. D’aquesta forma, es va arribar a igualar 15 a 15 al marcador. I a partir d’aquest moment es va poder apreciar l’estat de forma de Pepe que va continuar atacant i afavorint que el seu company Miravalles poguera rematar els quinzes. Victòria 25 a 15 per a Pepe i Miravalles.