elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Monleón impulsarà l’aplicació del treball garantit a Castelló

  El cap de llista d'EUPV per Castelló, Jesús Monleón, es reunirà aquesta vesprada a Vila-real, amb l’Associació d’Aturats de Vila-real, ADAVI, per a conèixer de primera mà la situació que afecta milers de famílies a Castelló i plantejar les propostes d’EUPV en matèria d’ocupació.

  El candidat ha assegurat que són més necessàries que mai, polítiques actives d’ocupació des de les administracions públiques. “Per a nosaltres, el treball és un dret, per això creiem que ha de ser garantit. La nostra proposta és el treball garantit”.

  Monleón s’ha volgut referir a la greu situació del treball a les comarques de Castelló, amb un nivell altíssim d’atur que aplega als 57.511 persones sense treball segons el Ministeri. “La reducció de l’atur registrada aquest mes ha sigut absolutament insuficient a pesar de la grandiloqüència del nostre govern, i emmascara que l’ocupació generada és d’una qualitat desastrosa, ocupació fem, que no assegura una estabilitat, com demostra la reaparició de la figura del treballador pobre”.

  A juí del candidat, Esquerra Unida ha posat sobre la taula una mesura realista i factible per eradicar l’atur, el treball garantit que consisteix en la creació directa de llocs de treball públic orientats a realitzar activitats que satisfacen necessitats econòmiques, socials i ecològiques. Algunes d'aquestes tasques són: servicis de cures a xiquets i adults dependents, assistència educativa, sanitària i psicològica, servicis de seguretat comunitària, restauració mediambiental, construcció d'infraestructures de xicoteta escala, rehabilitació d'edificis i infraestructura urbana, atenció de la fauna i de la flora, sembra ecològica, etc. L'enfocament d'aquesta mesura és totalment oposat al convencional: en compte d'invertir o donar facilitats als empresaris perquè quan els siga rendible contracten nous treballadors, la idea és contractar directament els desocupats i atorgar-los activitats necessàries per a la comunitat. “De guanyar les següents eleccions, impulsarem l’aplicació del treball garantit i demanarem la col·laboració de les altres administracions”, ha assegurat.

  Per a Jesús Monleón, la principal preocupació dels governs “ha de ser l’ocupació, però no qualsevol ocupació, sinó una digna, estable i suficientment remunerada, els principals sacrificats de la crisi econòmica han sigut els treballadors i treballadores, mentre les empreses de l’IBEX, continuàvem generant beneficis i els més rics han continuat fent-se més rics”.

  Subir