22 de septiembre de 2020 22/9/20

Esquerra Unida demanarà la compareixença de Bonig per a què explique com afecta l’informe de l’IGM al projecte de fractura hidràulica a Castelló

  El diputat d'EUPV a les Corts Valencianes, Víctor Tormo, ha anunciat que demanarà la compareixença de la titular de Medi Ambient, Isabel Bonig, per a informar sobre les mesures que adoptarà la Conselleria després de conèixer-se els greus perjudicis ambientals i socials que suposa la tècnica de fractura hidràulica, fracking, segons es descriuen en l'informe de l'Institut Geològic i Miner.

  El diputat refereix que l’informe no representa cap sorpresa, “ens confirma el que estudis anteriors ja apuntaven reiteradament, que el fracking és una tècnica molt perillosa, amb uns riscos enormes per al medi ambient i la salut humana, que necessita tal quantitat de mesures correctores que pràcticament l'invaliden com a tècnica de prospecció d’hidrocarburs. Ara el que fa falta és que el propi Consell rebutge el fracking”.

  Tormo ha assegurat que la conducta del Govern Central d’ocultar informació molt rellevant per a les nostres comarques, però molesta per als interessos de les empreses privades del sector, “no solament és immoral, sinó que a més pot ser constitutiva d’un delicte de prevaricació”.

  “Volem saber si la pròpia Conselleria era coneixedora d’aquest informe i va fer la vista gorda, actuant en connivència amb el ministeri”, critica el parlamentari, “i si no estava al corrent, que mesures pensa prendre contra el govern central per ocultar un estudi a la Conselleria de Medi Ambient, que és l’administració competent per aprovar la declaració d’impacte ambiental del fracking a Castelló”.

  Per a finalitzar, Tormo exigeix que Bonig afegisca l’informe de l’IGM en l’expedient que s’està elaborant per la declaració d’impacte ambiental dels tres projectes de Montero Energy, “no anem a deixar que es deixe en un calaix com pareix, era la intenció de Soria”.

  Subir