elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Albiol reclama un augment del nombre de llits hospitalaris a Castelló

  Marina Albiol, diputada d'EUPV, assegura que la Conselleria de Sanitat ha estat incomplint reiteradament el seu propi pla d'infraestructures sanitàries a les comarques de Castelló. “Encara estem esperant l'hospital de la Vall d'Uixó i el de crònics de Peníscola. Tenim una mitja de llits hospitalaris per sota de les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut i el PP mirà cap un altre lloc”.

  La diputada de la formació d'esquerres critica la manca de llits hospitalaris a les comarques de Castelló i urgeix a la Conselleria de Sanitat a prendre les mesures necessàries per a donar solució a aquesta greu situació de manca de planificació i previsió. “No pot ser que els ciutadans i ciutadanes de les comarques de Castelló tinguen una atenció hospitalària de menys qualitat que la resta de l'estat espanyol per culpa de les retallades del Consell. A Castelló comptem amb 2,71 llits hospitalaris per cada mil habitants, notablement per sota de la mitja estatal, que es troba en 3,22”.

  La parlamentària considera preocupant que cap dels hospitals públics complisca amb la ràtio que recomana l'Organització Mundial de la Salut, “en total són 1426 llits per a 600000 habitants, i hauríem d'estar en els 5000 llits. Ens trobem davant d'una situació insostenible producte d'una manca d'inversió a Castelló que ha fet que la pròpia Conselleria de Sanitat haja incomplert reiteradament el seu propi pla d'infraestructures sanitàries”.

  Albiol assegura que aquestes dades només apunten a la necessitat de construir els hospitals pendents a les comarques de Castelló, com és l'Hospital de la Vall d'Uixó i el de crònics de Peníscola. “Portem massa endarreriment en aquestes infraestructures sanitàries”, i reclama a la Conselleria, “complisca amb la seua paraula el més aviat possible i els ciutadans i ciutadanes de Castelló tinguen els mateixos serveis que la resta de l'estat”.

  La diputada afirma que aquest estiu, “el PP ha agreujat el problema de dèficit de llits hospitalaris tancant plantes als hospitals públics amb la intenció d'estalviar diners”, i afegeix, “aquesta política de retallades no té cap sentit, no apleguem al mínim i damunt la solució per a l'estiu és reduir més el nombre de llits”.

  La parlamentària afirma que la política sanitària del Partit Popular està encaminada a desmantellar i reduir la qualitat del sector públic, “el Consell ha d'explicar perquè no s'ha fet res per millorar l'assistència sanitària de les comarques del nord en una clara mostra de falta de compromís a la ciutadania de Castelló”.

  Subir