elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Albiol: “Els pressupostos de sanitat tornen a arraconar projectes prioritaris per a les comarques de Castelló”

  La diputada assegura que els pressupostos presentats pel Consell dimecres tornen a arraconar en matèria sanitària infraestructures prioritàries i molt demandades per la societat castellonenca com són l'Hospital de la Vall d'Uixó i el de malalts crònics de Peníscola. “És per això que el meu grup parlamentari presentarà les esmenes adients als pressupostos del 2014 de la Generalitat Valenciana amb la intenció que l'esperat Hospital de la Vall d'Uixó i el de Peníscola tinguen una partida específica i suficient dintre dels comptes autonòmics”.

  La diputada d'EUPV a Les Corts Valencianes, Marina Albiol, també reclamarà mitjançant esmenes l'execució dels centres de salut pendents a les comarques de Castelló, “el Consell s'ha dedicat en els últims anys a projectar centres de salut que a dia d'avui no estan ni construïts ni operatius, com a exemple, el de Vinaròs o el del Raval Universitari de Castelló”.

  La diputada lamenta que el projecte de pressupost sanitari elaborat pel Consell no incloga cap partida per a la construcció de l’hospital de la Vall d’Uixó. “Fa onze anys que els habitants de la Plana Baixa estan esperant aquesta infraestructura sanitària i encara no han posat ni la primera pedra, només existeix una maqueta de fantasia que no respon al projecte real”, i afegeix, “és un hospital que ja hauria d'estar en funcionament, però segons l'avantprojecte de pressupostos per a 2014 haurem d'esperar fins al segle XXII”.

  “Des d'Esquerra Unida anem a fer tot el possible perquè la Vall d'Uixó tinga el més aviat possible aquesta infraestructura sanitària”, defensa la diputada, “el PP prefereix que els seus amics de l'empresa privada sanitària privada facen diners i negoci, encara no ha entès que la sanitat pública, gratuïta i de qualitat, és un dret de tots totes que no es pot escamotejar”.

  La diputada d'esquerres considera vergonyós que desprès de tant de temps, i moltes promeses fetes, Peníscola i la seva comarca encara no tinguen l'hospital sociosanitari. “Va ser en 2007 quan el conseller Manuel Cervera va prometre el nou hospital i encara hui estem esperant que les seues promeses es facen realitat” i recrimina que el PP és un artista de l'engany i la propaganda buida”.

  La representant d'Esquerra Unida recorda que el promès hospital era per a pacients de mitja i llarga estada que haguera d'haver completat l'assistència a malalts majors i crònics de les comarques de Castelló.

  “Però Alberto Fabra no ha complit la seua paraula i no ha fet cap dels hospitals projectats a Castelló, com el de Peníscola i la Vall d'Uixó, Castelló no existeix per a ell”.

  Albiol qualifica els pressupostos de la Generalitat Valenciana de “pressa de pèl per a la ciutadania de les comarques de Castelló, ja que no responen als interessos de la ciutadania, sinó que responen als interessos del PP”. I anuncia que presentarà esmenes als pressupostos per a què la província de Castelló deixe de ser la que compta amb menys mitjans per atendre les necessitats sanitàries de la població.

   

  Subir