elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Albiol exigeix que Bonig done la cara pel fracking i les prospeccions a les Illes Columbretes

  La diputada a Les Corts Valencianes, Marina Albiol, ha ressaltat referint-se a la fractura hidràulica i les prospeccions de Columbretes que a Castelló, "no ens podem permetre tindre dos Castors més per culpa de la negligència dels nostres polítics i l'avarícia de determinades empreses privades”.

  La diputada ha assegurat que han demanat la compareixença de la Consellera d'Indústria i Medi Ambient a Les Corts Valencianes per a què explique la situació actual de diversos projectes que estan em marxa en les nostres comarques i que podrien resultar perjudicials per al medi ambient i contraris als interessos de la ciutadania.

  Albiol afirma que després del que ha succeït amb el projecte Castor front a les costes de Vinaròs, “on el benefici de determinats interessos empresarials i persones de gran importància han primat per damunt dels interessos dels pobles i comarques afectades pels sismes provocats pel magatzem de gas”.

  En concret, la parlamentària, demanarà la retirada dels següents projectes a la Comissió de Medi Ambient de Les Corts Valencianes: “El projecte de l'empresa Montero Energy de realitzar prospeccions mitjançant la fractura hidràulica a les comarques del nord de Castelló, i les prospeccions petrolíferes que Cairn Energy té previst realitzar en l'entorn de les Illes Columbretes. Per ara, el que sabem és que el procés administratiu no s'ha detingut i continua avançant en els dos casos, considerem que estem davant d'una nova amenaça per a la nostre territori”.

  La diputada finalitza reclamat a la Consellera Bonig l'aplicació del principi de precaució en temes tan sensibles com el fracking i les prospeccions petrolíferes de les Illes Columbretes, “és hora que la consellera done informació sobre aquestes iniciatives que són potencialment perilloses per a les nostres comarques, no ens podem permetre tenir dos Castors més per culpa de la negligència dels nostres polítics i l'avarícia de determinades empreses privades”.

  Subir