elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Albiol (EU): “El Consell no vol dir on estaran les incineradores”

  La diputada d'EUPV a Les Corts Valencianes, Marina Albiol, recrimina al Consell que no vullga donar informació sobre la localització de les incineradores que estan previstes al Pla Integral de Residus. “Aquest document és tremendament general i no especifica absolutament res, vam preguntar directament al govern valencià i en la seua resposta tampoc ens han volgut contestar. Pareix que el tema de la localització de les incineradores es tabú per al Partit Popular, suposem que per a no posar en peu de guerra a més municipis de les nostres comarques”.

  La diputada afirma que el seu grup parlamentari va realitzar tres peguntes molt concretes: Quantes incineradores té previst instal·lar el Consell en les comarques de Castelló? En quins municipis estarien ubicades? De quina tipologia serien les incineradores projectades? Cap d’aquestes preguntes han obtingut resposta.

  “És evident que el Consell ha apostat per la incineració en aquest pla de residus, encara que ho negue en la seua resposta amb molta cara dura, donat que així ho recull el propi PIR, que té un apartat destinat a aquesta modalitat de tractament de residus”, qüestiona Albiol, “el que no anem a tolerar és que vullguen amagar el que és evident per a tots i totes, que tenen planejades diverses plantes incineradores a les nostres comarques i no volen dir on estaran ubicades”.

  Albiol critica que el Consell actue de manera covard i sense cap tipus de transparència, “ens han volgut marejar amb terminologies quan el que estàvem preguntant era per les ubicacions de les incineradores, ja sabem el que és la valorització energètica i el que representa: La incineració de residus per produir energia, i de pas, contaminar el medi ambient i agredir la salut de les persones”.

  La parlamentària afirma que aquesta resposta del Consell és vergonyosa i impròpia d’una administració pública, “hem criticat aquest PIR per no ser concret en les seus objectius, per no especificar res sobre el futur de les incineradores”, i afegeix, “continuarem exigint transparència a aquest govern, els ciutadans i ciutadanes tenen dret a saber la veritat”.

  Subir