elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’equip de govern de Paiporta proposa una recaptació de tributs més justa i progressiva

L’equip de govern de Paiporta proposa una recaptació de tributs més justa i progressiva - (foto 1)

  L’equip de Govern de Paiporta ha proposat aquest dimecres, en la comissió d’Hisenda i Administració General, una recaptació de tributs “més justa i progressiva”, segons ha indicat la regidora d’Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez. Es modificaran diferents taxes municipals per a permetre el mateix nivell de recaptació i continuar prestant els mateixos serveis, encara que canviarà la forma de gravar als ciutadans “per a protegir a les persones en una situació més vulnerable i fer possible que, qui més tinga, aporte més”.

  La modificació, que es discutirà al plenari de la Corporació Municipal previst per al proper 29 d’octubre, contempla, entre altres canvis, el de la taxa de recollida fem, en les instàncies administratives, i en l’impost de vehicles. D’acord amb la llei vigent, qualsevol baixada d’impostos i de recaptació implica també un descens en la capacitat de despesa de l’Ajuntament i, per extensió, en la prestació de serveis.

  Per això, des de la regidoria d’Hisenda i Administració General s’ha elaborat una reforma que convertisca els tributs en més justos i progressius, però que també permeta abastir la mateixa recaptació, amb l’objectiu de no privar a les paiportines i paiportins de cap dels serveis que es presten actualment.

  La taxa de fem s’incrementa en un 25 per cent, després de la rebaixa d’un 50 per cent aprovada recentment. Malgrat aqueix increment, hi ha noves exempcions que no estaven contemplades amb anterioritat, com és el cas de les famílies amb dos o més membres en situació d’atur, i les persones jubilades i famílies monoparentals amb ingressos inferiors a 10.200 euros a l’any. En tots aquests casos, les famílies no hauran de pagar la taxa.

  Quant a les instàncies administratives (taxes per presentar-se a llocs de treball), la proposta de modificació contempla una rebaixa del 50 per cent per a les persones aturades. I en l’impost de vehicles a motor, s’incrementa en un 3 per cent, quantitat que és totalment bonificable en cas de domiciliar el pagament. En total, les rebaixes i exempcions arribaran a uns 2.800 nuclis familiars de la població.

  Subir