23 de octubre de 2020 23/10/20
Por Jordi Bort
Raons i paraules - RSS

Sant Blai porta capa

  Quan s’acosta el final del mes de gener, el vent ens anuncia que la festa de Sant Blai està a prop. “Sant Blai porta capa”, deien els nostres majors. Una gran saviesa popular que corre per les entranyes del nostre poble i explica l’oratge en cada estació de l’any. Un costumari borrianenc que cal posar en pràctica i d’actualitat.

  Des de 1854 Sant Blai ostenta el patronatge de la nostra ciutat. La confraria del patró treballa àrduament amb constància i tenacitat per difondre la devoció al nostre patró, per explicar les nostres arrels, per mostrar el nostre patrimoni, per promoure la nostra festa, per dignificar l’emblamàtic entorn de Sant Blai, per diversificar la cultura, per vertebrar Borriana i als valencians, per defensar la nostra identitat i cohesionar a veins i veïnes, pobles i ciutats.

  En els últims anys les celebracions en honor a Sant Blai han prés un relleu important, i des de la confraria volem agrair a tots els agents implicats. A l’Ajuntament, institucions, associacions, federacions i emprenedors en la seua implicació per fer unes festes que se celebren durant 5 caps de setmana. La qual cosa ajuda a poder viure i conviure millor, poder disfrutar més i poder conciliar la vida familiar, laboral i festiva entre els dies de treball i l’escola.

  Fira medieval, fira tradicional, aplec de gegants i cabuts, festa de les paelles, novenari, trasllat i processó del sant, la Font del vi, conferències agroalimentàries, conferències del món del bou, la cursa de Sant Blai, volta a peu a ler ermites, concerts, orquestra, festival EMAC, tardeo de Sant Blai, teatre al carrer, ruta a cavall, concentració de boixeteres…Un programa complet, per a totes les edats, diversificat, intens, promocional, identitari, cultural i festiu.

  Animeu-se i eixiu al carrer. Gaudiu de la festa. Fem poble i cohesionem la ciutat.

  Visca Sant Blai i visca Borriana!!!

  Subir