elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Jordi Bort
Raons i paraules - RSS

III Jornades d’Història i Patrimoni a l’Església de Sant Blai

    En el marc de les festes en honor a Sant Blai, la casa del patró torna a obrir les portes per a acollir, en este cas, les III Jornades d’Història i Patrimoni.

    Des de l’obertura del nou entorn verd, cívic i patrimonial de Sant Blai, Burriana ha guanyat un espai per poder contar millor el seu passat, enriquir la seua història i gaudir de la cultura. Gràcies a esta intervenció s’han portat a terme interessants treballs, estudis i investigacions que ens ajuden a estimar més el nostre poble donant a conèixer aspectes molt valuosos sobre l’arqueologia, la conservació, oportunitats per desenvolupar el turisme, catalogació, inventari, la Borriana medieval o proposta de restauració de la peana de Sant Blai.

    Enguany s’obri un nou ventall de possibilitats amb les conferències que s’impartiràn amb la temàtica argumental, “Burriana ciutat de museu”. Tres intervencions que posaràn en valor el Museu Arqueològic, el patrimoni immaterial, com a proposta de musealització de Sant Blai i la importància històrica de l’ermita i hospital de Sant Blai.

    Jornades molt interessants amb dades molt valuoses, però que a més, deurien de ser el pas previ per a traduïr-ho en accions concretes, portant a terme i fent realitat estes propostes i que no quedaren només escrites en un paper. És a dir, la paraula feta acció.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir