elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Salva Aguilella
Diario de un Ondense - RSS

A Onda ja comencem a parlar de treball

    L’atur és la principal ocupació de l’equip de govern que dirigisc. La passada legisaltura vaig ser molt crític amb la passivitat amb la que va actuar el tripartit en aquesta matèrtia. No van fer absolutament res en aquesta matèria, argumentant que no era competència seua. I, mentrestant, la xifra de desocupats al nostre poble es va multiplicar per cinc durant la seua legislatura.

    Ara, amb les dades del 2013 ja completes, podem dir que Onda ha presentat les millors dades d’atur dels últims cinc anys. Cap mes de desembre havia donat unes dades tan baixes, des del 2008.

    Això sí, els 2.873 aturats que hui té Onda segueixen són molts. I per això hem previst en els pressupostos d’este 2014 la major inversió de la història al nostre poble en esta matèria. 1’9 milions d’euros per a programes que ja han donat els seus fruits en 2013, cas de l’Onda Inserta, els Plans d’Ocupació conjunts amb la Generalitat, l’Onda Emplea, el Pla Integral d’Ocupació, els Tallers de Formació Professional, les beques de formació i les destinades a persones amb discapacitat o afectades per la violència de gènere, l’Onda Factory o les ajudes als nou negocis oberts al poble, entre d’altres.

    El primer any i mig de govern vam sentar les bases de la nostra acció de govern en materia d’ocupació. Ja en 2013 hem tingut els primers resultats. Onda va tancar l’any amb les millors dades dels últims cinc anys. Són 243 onders els que en 2013 no tenien feina i l’han trobada i 304, si ho comparem amb l’arribada d’este equip de govern a l’ajuntament.

    És una llàstima que el PSOE del nostre poble preferisca fer demagògia amb un tema tan sensible i no col.labore en les polítiques d’ocupació que hem posat en marxa i que estan donant treball a una part dels onders que estava a l’atur.

    És una llàstima que el PSOE d’Onda només parle de l’atur al nostre poble en els primers tres mesos de l’any, quan s’acaben els contractes temporals i puja l’atur al poble, i se n’oblide dels altres nou, en els que baixa. És una llàstima que el PSOE amague continuament les xifres anuals de l’atur, per què demostren que cada mes hi ha menys gent desocupada a Onda, si la comparem amb el mes de l’any anterior. És ésta la xifra que ens demostra que anem pel bon camí. És ésta la xifra que a Onda el PSOE sempre amaga. I és una llàstima. És una llàstima per què en el fons prefereixen que als onders els vaja malament. Han descobert que és l’única manera de què a ells els puga anar bé.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir