elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Edu del Salto - Secretario Comarcal Bloc Jove Plana Baixa
La Palestra - RSS

O Wert o nosaltres

    Durant els darrers mesos, el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha estat en el punt de mira de molts ciutadans després de les seues declaracions. Aquest «senyor» s'ha cavat la seua pròpia tomba amb frases com «españolizar a los niños catalanes», «los musícos deberían cobrar menos con la crisis», «los estudiantes no deberían estudiar lo que quieren», etc. Què vol aconseguir? La seua ideologia no fa més que crear cada vegada més indignació en el món de l'educació i de la cultura, a més d'aconseguir que infinitat de joves no puguen formar-se perquè la retallada d'ajudes i l'augment de taxes ha convertit l'educació en un luxe.

    Com és possible que un home que s'ha dedicat anys i anys al món de l'opinió social done la imatge que està donant? Com és possible que un home que va militar en Izquierda Democràtica tinga unes idees tan summament  franquistes? La segregació per sexe, l'avaluació de l'alumnat per part d'empreses privades, la marginació de l'ensenyament del català, entre d'altres, són només algunes de les perles del ministre.

    Diversos estudis al voltant de la nova llei d'educació, la LOMCE, indiquen que serà un pas enrere i que ens pot transportar a una educació de temps passats, on només qui té recursos econòmics es pot permetre una formació. L'educació passarà de ser un elevador per a la gent amb dedicació però sense recursos a ser una barrera infranquejable i una pèrdua d'oportunitats.

    Continuen i continuaran les vagues, i fins i tot es parla de vagues indefinides fins que Wert dimitisca. Almenys, les coses estan canviant, ja que al carrer no sols hi ha universitàries i universitaris sinó també pares i mares, xiquets  menuts, tot tipus de gent que es preocupa pel futur i també gent major que no vol que els seus néts tinguen el passat que ells van viure a les escoles.

    O Wert, o nosaltres. No podem permetre que les aspiracions d'aquest «senyor» tinguen èxit i que les classes es buiden. La gent n'és conscient i s'està lluitant perquè, en un futur, les aules estiguen plenes d'estudiants amb esperança i amb una educació de qualitat.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir