elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por José Gálvez - Secretario Medio Ambiente EU Marina Alta
La Palestra - RSS

La Terra no sols és de ciment

    Les polítiques urbanes deficients dels governs comarcals al que podrien denominar “Urbanisme de l’Espectacle” té com únic objectiu la captació dels capitals, que s’ha plasmat a la ideologia neoliberal.

    En l'àmbit urbanístic ha sigut literalment demolidor i les nostres ciutats patisquen hui una malaltia molt pareguda a l'expansió del melanoma al cos humà, el càncer provoca la destrucció dels teixits adjacents, a la fi aquest Urbanisme provoca la destrucció de tot el medi ambient.

    El tsunami liberalitzador ha significat l’abandó de l’urbanisme com a servei públic corrector de desigualtats, substituït per la racionalitat del mercat, vestint d’una falsa legalitat tot allò que el capital immobiliari proposava.

    El territori es converteix en un escenari d'actuacions que no valoren l'exposició de persones, béns i serveis als riscos naturals. A tota la Marina Alta no estem preparats per a riuades com el cas de Xàbia el 2 i 3 d'octubre de 1957 amb un rècord de 871 mm/24h o de tronades de 300 litres en 24h més habituals i que els diferents plans urbanístics han incrementat el nostre risc a patir noves inundacions.

    La manca d’aigua motivada per seqüencies de sequera, és l’altre gran risc que com a conseqüència de l’augment i diversificació de l’oferta turística als sectors litorals de la comarca agreuja els efectes de la sequera i la desertització.

    Estem assistint a un increment d’actuacions imprudents per part de l’home i això ha incrementat la vulnerabilitat dels grups socials que ocupen el territori.

    Des d’EU-Marina Alta exigim a Isabel Bonig, ara que pot que es reconsidere l’actual model de creixement, reordenant el territori considerant els aspectes mediambientals que afecten la sostenibilitat i que es dediquen pressupostos específics per a l’aplicació del PATRICOVA pla d’acció contra riuades que es va aprovar fa més de deu anys al nostre territori i que mai s’ha realitzat.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir