elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Teresa Sanjuán, regidora de Transició Ecològica
La Palestra - RSS

Sanitat: com viure del passat, sense cap futur

    FOTOS
    Sanitat: com viure del passat, sense cap futur- (foto 1)

    Tot i que no és fàcil aconseguir la perfecta gestió i dispensació del servei sanitari, hem de treballar per a aconseguir-ho. I en aquest sentit cal recordar totes les mesures implementades pel Botànic que ara estan veient la llum, com ara: la reversió pública de hospitals com el d’Alzira i Torrevella, revertits en el 2018 i 2021; millores, com ara, a la nostra ciutat, del pàrquing de l’hospital finançat pels pressupostos participatius de la Generalitat Valenciana, de la Conselleria de Participació que ha desaparegut en la nova composició del govern de la Generalitat; les millores al Centre de Salut de la Bassa; i el pla director per a l’ampliació de l’Hospital Verge dels Lliris, juntament amb l’ampliació de les places sanitàries.

    Tot açò, aprovat, pressupostat, i aconseguit gràcies a la gestió de partits polítics que creuen en les polítiques socials, gràcies al Partit Socialista, partit que mentre ha estat al capdavant de la Generalitat va aconseguir arribar a acords amb la Universitat d’Alacant per a aconseguir que el d’Alcoi fora hospital universitari i així donar major importància, recorregut, capacitat i competències, a més de qualitat i recursos humans, a la nostra Àrea de Salut, pactes i accions que esperem que el nou govern respectarà, ja que, afavoreixen a tota l’Àrea de Salut, no tan sols a Alcoi i les comarques limítrofes que fan ús de l’hospital i de la universitat, i es veurien afavorides. Esperem que no faran com solen fer i ho dinamitaran, i no tornaran als vells hàbits, fet que, lamentablement, serà el més probable, ja que Mazón ha ocupat el lloc de la Conselleria de Sanitat amb aquell càrrec tan pròxim a Zaplana durant els anys en què es van privatitzar hospitals i serveis, com ara els diagnòstics de ressonància als hospitals públics, cosa que, per cert, va ocasionar sobrecostos a les arques publiques i que el Botànic va poder revertir en 2021.

    A més, amb la situació de les places de difícil cobertura de l’Hospital d’Alcoi també hem tingut diferències, i Mazón no ha inclòs en aquesta llista a Alcoi, quan amb l’anterior govern ho criticava i ho prometia el seu grup.

    Tots coneixem també la importància de l’Atenció Primària, més si cal després de la Covid- 19, epidèmia sense precedents, que el Govern Socialista al capdavant de les institucions va saber gestionar i, gràcies a les mesures implementades aleshores, avui podem tenir la certesa que va estar la millor gestió possible. I no podem dir el mateix dels nous dirigents, que en el primer examen han suspés, no han sabut gestionar, no una pandèmia mundial, una malaltia que no es coneixia i no tenia vacuna..., no..., no...; no han sabut gestionar una campanya de grip, de la qual ja fa molts anys que tenim vacuna i també fa molts anys que se’n fan campanyes de vacunació. Així, hi ha hagut poblacions de la nostra comunitat, com ara Naquera, Bétera, Serra… que s’han quedat sense vacunes. Mala organització i cap previsió, per això el gran nombre de contagis actuals, totalment innecessaris.

    La sanitat pública torna a estar en perill, torna a estar en mans dels que privatitzen, dels que pensen que tot val, dels que pensen que tot es paga amb diners, dels que no pensen en les persones, dels que només saben fer retallades, en mans del PP... malament comencem!

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir