elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Marina Albiol – Diputada Autonòmica EUPV en Les Corts
La Palestra - RSS

Sanitat privatitzada

    DKV, Adeslas, Sanitas, Ribera Salud, Lubasa, Asisa, ACS Dragados... No són ONGs, no són entitats sense ànim de lucre. Són empreses privades amb ànim de lucre, i amb molt de lucre. Són les diferents empreses que estan gestionant la sanitat a cinc departaments de salut del País Valencià: a la comarca de la Ribera, a Manises, a Dénia, a Elx i a Torrevella. Són les empreses que guanyen diners a costa de la nostra salut. Són les empreses a les què el Partit Popular els ha regalat un negoci rodó, amb clientela assegurada. Són empreses, que com totes les empreses, tenen com a objectiu tindre beneficis econòmics per a engreixar el seu compte bancari i repartir importants sumes entre els seus accionistes. No són mongetes de la caritat. La seua voluntat per atendre als malalts no ve d’una fe en un ser superior, sinó que la motivació és molt més mundana.

    Arribats a la primera conclusió de que l’objectiu d’aquestes empreses és continuar sumant zeros en el compte corrent, és fàcil anar a la segona: que els criteris econòmics són els que guien fonamentalment el treball en aquests departaments de salut.

    És per això que es dónen pràctiques que el que fan és estalviar en la prestació que es presta als pacients. Per exemple, aquestes empreses atorguen una sèrie d’incentius al personal per a que realitzen menys proves o menys ingressos. Afortunadament hi ha una gran majoria de professionals que tenen molta més ètica i dignitat que aquells que plantegen aquestes mesures.

    Una altra forma per a obtindre més beneficis és l’atenció a pacients de fora del departament que l’empresa gestiona. Així, l’empresa cobra per cada pacient un “extra” de la Conselleria. Pel que fa als recursos humans, en personal potser siga d’on més s’estalvien, entre altres coses, perquè els que ells contracten treballen 200 hores més a l’any i tenen un salari un 15% inferior als de la xarxa pública. L’estalvi és suculent.

    Evidentment, per a poder fer tot açò compten amb els seus còmplices, que no són altres que els diferents presidents de la Generalitat des de l’època de Zaplana, i els seus consellers de Sanitat.

    Des d’EUPV, demanem que es deixe de fer negoci amb un servei públic essencial com és la Sanitat, que els hospitals i departaments de salut que en aquests moments estan sent gestionats per empreses privades, passen a ser gestionats directament per la Conselleria de Sanitat. I mentrestant, que s’investigue el que està passat en aquests departaments on els criteris econòmics en massa ocasions estan per sobre dels criteris mèdics.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir