elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Gabriel Ferrándiz Gracia - Coordinador EUPV Borriana
La Palestra - RSS

Quatre anys més sense el manà del turisme

    Que a Borriana li cal un impuls turístic és més que evident. Tot i estar situats en una zona costanera amb bon clima i platges i comptar amb un bon grapat de restaurants les infraestructures per a què els possibles turistes facen nit són quasi inexistents.

    Els governs del PP que van dirigir els destins de Borriana quasi 20 anys mai van fer res per incrementar el turisme i ara amb Compromís dirigint l'àrea acabarà molt previsiblement la legislatura amb un clamorós fracàs en aquest àmbit. A Borriana no hi ha un sol llit d'hotel més dels que hi havia fa 20 o 30 anys i això posa en evidencia que es poden fer mil i una campanyes gastronòmiques, mil i un viatges a Fitur o concerts d'homenatge a bandes famoses però si no aconseguim que cap turista es quede a fer nit o passar una temporada a Borriana més enllà d'una visita és que no han entés res de com va això del turisme.

    Un senzill raonament basta en la llengua. Segons l'Acadèmia Valenciana de la Llengua el mot "turisme" significa el "conjunt d'activitats, de tècniques i de servicis relacionat amb el transport i l'acolliment de les persones que fan aquests viatges". Atenció a eixes últimes paraules... Servicis relacionats amb el transport i l'acolliment. Que s'ha fet en aquest sentit en aquests últims anys? S'ha millorat els accessos des de fora Borriana cap a la mar? No. S'han incrementat el nombre de llits, hotels o allotjaments? No. Es a dir, els pilars fonamentals per a créixer en matèria turística, bons transports cap a les zones turístiques i allotjaments, segueixen sent els de fa 20 o 30 anys poc més o menys.

    Podem dir sense por a equivocar-nos que el regidor de Turisme no ha sigut capaç en els 3 anys que du al poder de fer res significatiu en matèria de turisme si exceptuem un Pla estratègic de Turisme que van encarregar i que, el dia de hui, segueix guardat a un calaix perquè cap de les mesures allí sol·licitades s'ha posat en marxa. Moltes d'eixes mesures ni tan sols impliquen una gran despesa pressupostària (per exemple retolar les cases modernistes explicant la seua història) però seguim esperant que algú rescate eixe Pla estratègic i l'aplique, almenys en part.

    L'aparcament d'autocaravanes promés a l'inici de la legislatura ha acabat sent un desastre del qual el regidor en fa responsables els tècnics municipals. Siga quin siga l'origen d'aquest fracàs el fet és que estem perdent una magnífica oportunitat de portar un turisme que, segons els experts, està augmentant notablement i recuperant-se de la crisi a un ritme impressionant.

    Aquest estiu ja està exhaurint-se i hem tornat a patir un nou "any de la marmota" en turisme. Es posaran a treballar el Sr. Zorio al setembre en aquesta àrea? Tot sembla indicar que no. I arribarem a 2019 per tornar a repetir els errors i la desídia d'aquests anys anteriors.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir