elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Víctor Garcia - Alcalde de Alcora
La Palestra - RSS

Les prioritats, clares

    Garantir la gratuïtat dels llibres de text en l’educació obligatòria és la finalitat del nou pla del Consell en matèria d’Educació.

    Un pla que reafirme quines són ara les prioritats en este nou temps polític. Arrere han quedat les polítiques del balafiament dels diners públics, dels grans esdeveniments i saraus, que han enriquit a uns pocs i han deixat de costat els interessos de la majoria.

    Com han anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d’Educació, Vicent Marzà, el programa #XarxaLLibres es financiarà entre la Generalitat, les diputacions i els ajuntaments.

    Es tracta d’una iniciativa que aprofundix en la defensa i promoció de la igualtat i del dret a l'educació, aspectes prioritaris per al Govern de Progrés de l'Alcora. Per tant, té tot el nostre suport.

    Resultaria incomprensible que una institució pública, que té com a finalitat i raó de ser vetlar pels interessos de les ciutadanes i ciutadans, es manifestara en contra d'una mesura que beneficiarà a mig milió de famílies, no és així?

    Doncs les diputacions de Castelló i Alacant ho han fet. Han comunicat públicament que descarten participar en la proposta de la Generalitat.

    Encara que, certament, esta reacció resulta incomprensible, la realitat és que no ens sorprén, tenint en compte que ambdúes estan governades pel PP, un partit per al qual l'Educació mai ha sigut una prioritat.

    Esperem que s'ho pensen bé i finalment s'adherixquen al programa, ja que la col.laboració entre institucions és fonamental, i més, quan parlem de la defensa dels interessos generals. Ací, no caben excuses, ni colors polítics.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir