elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Toni Francés - Alcalde de Alcoi
La Palestra - RSS

Un pressupost per a les persones

    Els pressupostos d’enguany, aprovats sense cap vot en contra de cap partit, demostren que la unió de les forces polítiques alcoianes troba punts d’acord quan les propostes són encertades per a atendre necessitats reals. Per a l’equip de Govern, els pressupostos municipals tenen com a objectiu fonamental atendre les necessitats bàsiques de les alcoianes i alcoians; podem afirmar que són uns comptes anuals que se centren en les persones.

    És per això que diem que en estos pressupostos hi ha una clara aposta per la generació d’ocupació, la busca d’una major cohesió social i el suport a les famílies. Este eix essencial té molt a veure amb l’aposta directa que amb estos pressupostos fem tots per la reactivació econòmica, i el que suposa el suport al nostre teixit empresarial, comercial i la innovació. Un compromís que té un reflex concret en més de 520.000 euros en diferents accions i apostes, com potenciar l’Àgora i l’emprenedorisme, el foment de l’ocupació, la potenciació del turisme i l’aposta concreta pel teixit comercial alcoià. Sense oblidar el nostra segell industrial, que compta amb partides en matèria de millora dels polígons industrials i els diferents convenis de modernització del nostre teixit productiu.

    Mentre s’activa la nostra capacitat de generar llocs de treball, la iniciativa empresarial arranca amb força per a ocupar a més alcoians i les polítiques de la resta d’administracions desperten per a ajudar-nos, l’Ajuntament disposa finançament aportat per a tots per a aquells que més necessitats tenen. Esta és la nostra manera de ser i estar en política: pensant que les persones han de ser el centre de la nostra acció. Les ajudes directes a les famílies, les bonificacions a determinades taxes i impostos, i els programes de menjador escolar, entre altres, són mesures concretes que el pressupost d’enguany posa damunt de la taula dels ciutadans. Menció mereix la partida contra els negatius efectes dels desnonaments decretats per entitats bancàries contra famílies que, després de perdre el seu lloc de treball, es veuen incapaces de fer front als pagaments mensuals de la seua hipoteca.

    Al mateix temps, s’obri la via del taller d’ocupació, la brigada de prevenció d’incendis i la generació de plans d’ocupació per a joves i aturats de llarga duració. Són quasi 150.000 euros per a estos fins, conscients que no seran suficients per a cobrir el conjunt de les necessitats de la nostra ciutat, però la partida marca una senda de compromís en funció de les nostres capacitats. No obstant això, estem convençuts de que serà tota la nostra oferta d’accions públiques contingudes en este pressupost, la que col·labore – junt amb l’esforç personal de cadascun de nosaltres a títol individual – amb la creació d’una ciutat millor, més solidària, que assenta com pròpies les preocupacions de cada un dels seus ciutadans i que, finalment, contribuisca a aportar solucions o pal·liatius col·lectius.

    Sentim que hi ha molt a fer a Alcoi, però la gestió d’estos últims anys i el gradual sanejament dels comptes aconseguit amb l’esforç de tots permetran que disposem d’un pressupost per a les persones, un mar de números que amaga sentiments i compromisos. Els nostres pressupostos de 2014 són pressupostos per a les persones. Per a tots nosaltres, per a Alcoi en el seu conjunt. Perquè Alcoi expresse el seu compromís contra la crisi, contra els seus efectes i els drames que genera.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir