elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Ignacio Trelis. Pintor - Regidor de Patrimoni Cultural
La Palestra - RSS

Un Museu de Belles Arts a Alcoi: “Rescatant el Tresor Cultural"

    FOTOS
    Un Museu de Belles Arts a Alcoi:  “Rescatant el Tresor Cultural"- (foto 1)

     

     

    En la cruïlla de preservar la nostra rica herència artística i catapultar-la al futur, la creació d'un Museu de Belles Arts a Alcoi s'erigeix com una oportunitat única per a exaltar el nostre patrimoni artístic i cultural.

    Este projecte no sols s'honraria als excepcionals i reconeguts artistes com Emilio Sala, Fernando Cabrera, Lorenzo Casanova, Plácido Francés, José Mataix, Antonio Gisbert, Lorenzo Ridaura, Persejo, i extens etcètera, sinó que també es convertiria en un tribut viu a la diversitat artística que floreix en la nostra terra.

    La restauració d'un antic edifici a Alcoi per a albergar este museu no sols seria la rehabilitació de carreus i rajoles , sinó la reactivació d'un testimoni silent de la història local. 

    Este espai revitalitzat es convertiria en l'epicentre on les pinzellades del passat convergeixen amb les expressions contemporànies, creant un diàleg atemporal entre generacions.

    Afortunadament, nostre volgut Alcoi atresora un llegat cultural i artístic que ens incumbeix com a societat. És la nostra responsabilitat reivindicar i explorar esta riquesa, revelant tresors ocults i celebrant la creativitat que ha florit en la nostra terra al llarg dels anys.

    Enmig dels desafiaments que enfronta este ajuntament, la creació d'un Museu de Belles Arts emergeix com un far de possibilitats.

    En esta legislatura, es presenten nombrosos reptes que demanden debat i recuperació. És el compromís, tant a nivell governamental com personal, dedicar tots esforços possibles a esta il·lusió i anhel . Encara que comptem amb recursos limitats, la limitació no ha de ser obstacle per a combatre-la amb imaginació i esforç.

    La creació d'este museu no sols serà una inversió en art, sinó un llegat que transcendeix les limitacions de la realitat actual, inspirant a les generacions esdevenidores a abraçar i nodrir la seua identitat cultural.

    I a pesar que són moltes els elements, edificis, història, que afortunadament Alcoi posseeix, es la nostra obligació com a societat i com a govern, posar en valor tot allò que testimonie la nostra riquesa patrimonial … com l'Art, com els “Quadres”

    A propòsit de “salvar els quadres” i fent referència a una dita que el meu sogre Carlos solia dir …

    “el tambor, també és tropa”

    Salut i Art per a tots‼️

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir