elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Teresa Sanjuán. Regidora d’Informació i Defensa de la Ciutadania, Democràcia Participativa, Transparència i Salut Pública
La Palestra - RSS

Més justos, més lliures i més democràtics

    Alcoi ja és més democràtic, més lliure i més just. El Ple municipal celebrat aquest divendres ha aprovat anul·lar l’acord plenari del 10 d’abril de 1959 pel qual se li ofereix la Medalla d’Or de la Ciutat al dictador Francisco Franco. Una retirada que permet complir amb la Llei de Memòria Democràtica, i és una qüestió de dignitat, de reparació de mal físic i també moral, que encara estan patint moltíssimes persones, i que ha estat possible gràcies als passos donats pels socialistes d’Alcoi.

    Moltes van ser les persones que van patir la repressió, que van veure com els drets, la llibertat i les lleis deixaven de tindre valor, que tot el que els pertanyia com a ésser humà quedava arrasat, fins i tot arrancant-los la vida. I hui, encara són moltes les famílies que no saben on està el seu familiar assassinat pel franquisme, aprofundint en el dolor.

    Alcoi ha estat pioner en la retirada de vestigis del franquisme dels carrers i edificis d’Alcoi, i ara ho és en la retirada de la Medalla d’Or. No ens hi ha estranyat el vot en contra de Vox, però ens dol que hi haja qui no considere que el pas donat en la sala de Plens és més que necessari. El que hem aprovat suposa un gest necessari, però no podem oblidar que el que s’ha patit és irreparable, perquè tot el que es va perdre per culpa del franquisme no es pot recuperar. Votar en contra és votar contra la llibertat i, per tant, contra la Constitució.

    El que aquest significatiu 14 d’abril hem aprovat és només una xicoteta aportació per aconseguir caminar cap a una societat més lliure i democràtica.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir