elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Fernando Pascual Moscardo. Expresident del PSOE d'Alzira
La Palestra - RSS

Les eleccions Europees decidixen el futur agrari

    FOTOS
    Les eleccions Europees decidixen el futur agrari- (foto 1)

    Les eleccions al Parlament Europeu són molt més que un simple exercici democràtic; són una oportunitat crucial per a modelar polítiques vitals que afecten milions de ciutadans. Una àrea on estes eleccions tenen un impacte significatiu és en la Política Agrària Comuna (PAC), una política que, des de la seua creació en 1962, ha sigut el pilar de l'agricultura i el desenvolupament rural a la Unió Europea.

    La PAC no sols assegura el subministrament d'aliments segurs i assequibles, sinó que també garantix un nivell de vida digne per als agricultors, contribuïx a la lluita contra el canvi climàtic i promou el desenvolupament sostenible de les àrees rurals. A Espanya, on el sector agroalimentari és un motor econòmic crucial, la importància de la PAC és encara més evident. Amb més de 822,000 persones ocupades en el sector agroalimentari, les decisions preses en el Parlament Europeu tenen repercussions directes en la vida dels espanyols.

    Les eleccions europees oferixen als ciutadans la possibilitat d'influir en la direcció de la PAC. Els votants poden triar representants que promoguen una agricultura més ecològica i justa, alineada amb els objectius del Pacte Verd Europeu i les estratègies "De la Granja a la Mesa" i de Biodiversitat. Estos plans no sols busquen reduir l'ús de pesticides i fertilitzants, sinó també augmentar l'agricultura ecològica i restaurar els ecosistemes danyats.

    La nova PAC, que s'implementa entre 2023 i 2027, està dissenyada per a ser més flexible, permetent als països adaptar les polítiques a les seues necessitats locals. A Espanya, això significa que les regions podran dissenyar programes específics que maximitzen els beneficis de la PAC, fent costat tant a les xicotetes explotacions com a les grans, i fomentant la sostenibilitat ambiental.

    El finançament de la PAC, és fonamental per a Espanya per a mantindre l'equilibri rural i assegurar la competitivitat del sector agroalimentari espanyol en els mercats globals. Amb les eleccions, els ciutadans tenen l'oportunitat de garantir que estos fons s'utilitzen de manera eficient i equitativa.

    Per a poder mantindre les polítiques agràries progressistes, és necessari que el vot siga per al PSOE. El Partit Socialista Obrer Espanyol ha demostrat un ferm compromís amb la sostenibilitat, el desenvolupament rural i la justícia social en l'àmbit agrícola. El seu suport a les reformes de la PAC i a les estratègies verdes de la UE assegura que Espanya continue liderant en la implementació de pràctiques agrícoles justes i ecològiques.

    En definitiva, les eleccions europees són una ferramenta poderosa per a influir en la política agrària comuna. En votar, els ciutadans no sols trien als seus representants, sinó que també decidixen el rumb de l'agricultura europea i, per tant, del seu propi futur. És un moment decisiu per a assegurar que les polítiques agràries siguen justes, sostenibles i beneficioses per a tots, garantint una Europa on tant la naturalesa com les comunitats rurals prosperen.

     

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir