elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Cristian Santiago. Portaveu de Podem a l’ajuntament d’Alcoi
La Palestra - RSS

El dret a l’habitatge no és negociable

    FOTOS
    El dret a l’habitatge no és negociable- (foto 1)

    Malgrat les pressions i amenaces dels lobbies del sector i dels grups d'inversió que està rebent Podem, no anem a cedir davant d'aquells que avantposen els interessos d’uns pocs als interessos col·lectius i volen manar sense presentar-se a unes eleccions. Per això, el proper dimecres 15 de juliol les Corts Valencianes convalidaran el decret llei que permetrà a la Generalitat i als municipis ampliar el seu parc públic de vivendes mitjançant el dret a tanteig i retracte. Una ferramenta que marcarà un abans i un després en les polítiques públiques d’habitatge i permetrà donar una resposta ràpida a la gent que no té accés a una casa. Perquè ara, i a diferència d’altres èpoques, el dret a l'habitatge no és negociable.

    No defallirem en donar suport a les polítiques públiques de vivenda del Botànic, frenar l’especulació i demanar al Govern Municipal que reforce i redoble els recursos i els esforços municipals al respecte. Perquè hem de donar un impuls decidit per a garantir el dret a l’habitatge digne. Evitar pràctiques passades de privatització del parc públic de vivendes, tal i com va fer el PP al País Valencià o a Madrid amb la compra per part de fons voltor d'habitatges públics. I garantir des de les administracions que ningú es quede sense sostre.

    No hem d’oblidar que davant d’un dels pitjors moments de les últimes dècades generat per la pandèmia de la COVID-19, la situació actual de l'habitatge a la nostra terra s’ha deteriorat encara més, sobretot per a aquelles persones que es troben en una situació de vulnerabilitat. I probablement, aquesta crisi sanitària,  econòmica i social causarà una situació encara més precària, especialment, pel que fa a les necessitats d'una vivenda digne.

    Per aquests motius, hem de continuar ampliant les mesures amb l’objectiu d’evitar que una part de la població no puga fer efectiu el seu dret a un habitatge. Entenent que l'habitatge s'ha de consolidar com un eix principal de refugi i protecció de la ciutadania.

    Ara més que mai, és responsabilitat de les administracions públiques aconseguir-ho. És imprescindible donar una resposta àgil i adequada als casos de desnonaments o a aquelles persones que tinguen dificultat a l’hora d’accedir a un habitatge digne al mercat lliure. I amb aquest decret llei tindrem una ferramenta útil que ens ho facilitarà.

    Per això, al proper ple de l’ajuntament d’Alcoi, també presentarem una moció amb l’objectiu de defensar les polítiques públiques d’habitatge, reforçar-les i veure qui es posiciona al costat dels fons voltor i qui al costat de la gent.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir