elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Jordi Martínez Juan. Portaveu del Grup Municipal Socialista d’Alcoi
La Palestra - RSS

El canvi del PP no aplega. I les inversions, tampoc

    FOTOS
    El canvi del PP no aplega. I les inversions, tampoc- (foto 1)

    A hores d'ara la Diputació d’Alacant deu a la ciutat d’Alcoi 2.454.427 €. Aquest deute prové del fons de cooperació municipal comprés des de l’any 2017 al 2023. No s’han transferit inversions que des del Govern de la Generalitat Valenciana s’han aprovat per a la província d’Alacant. Per tant, Carlos Mazón ha bloquejat les inversions previstes des de la Generalitat Valenciana per als municipis d’Alacant. En total els populars deuen als municipis de la Província d’Alacant un total de 95,6 milions d’euros. En el mateix període, les diputacions de Castelló i València sí que van transferir als municipis aquestes inversions.

    El Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament d’Alcoi ha demanat al darrer Ple Municipal que la Diputació d’Alacant execute les inversions pendents i el pagament en caràcter retroactiu de la part del FCMCV no abona per aquesta diputació a l’Ajuntament des de 2017 fins a 2023. El Partit Popular i VOX van votar en contra.

    És curiós que el Grup Popular ens acuse sempre d’il·legals quan el Tribunal Constitucional ha desestimat el recurs d'inconstitucionalitat del Partit Popular contra la Llei Valenciana Reguladora del citat fons. Per tant, qui és ara el que està incomplint la llei en detriment dels alcoians i alcoianes?

    En aquest context, l’actual diputat provincial Carlos Pastor no ha donat cap explicació ni ha treballat en què les transferències aprovades a les dos darreres legislatures arriben a Alcoi. Cal recordar que Carlos Pastor és actualment diputat de desenvolupament econòmic a la Diputació d’Alacant. Per tant, té responsabilitats econòmiques en que les inversions arriben a tots i cadascun dels pobles, i més si cap a la seua ciutat Alcoi. Més que desenvolupament econòmic, el diputat principal està centrat en desenvolupar una campanya de propaganda arreu dels pobles i en desprestigiar al govern d’Alcoi i frenar les seues inversions. Però des de l’Agrupació Socialista d’Alcoi li reclamem que els pobles i ciutats d’Alacant no viuen de les fotos, i amb les inversions previstes i pendents d’executar per la mala gestió del Partit Popular i del seu amic, Carlos Mazón, al capdavant de la Diputació; es poden dur actuacions necessàries per al nostre territori.

    Cal recordar, com ja vam avançar mesos enrere, que el Govern de Ximo Puig va invertir en la Ciutat d’Alcoi 5,6 milions d’euros als polígons, juntament amb els 3,6 de l’Ajuntament d’Alcoi. A més a més, va impulsar el Pla Edificant per adequar els centres de primària, l’escola oficial d’idiomes i l’educació especial a Alcoi. A més a més, es van prometre inversions a la ciutat com la reforma de l’hospital Verge dels Lliris, el Centre de Salut la Bassa i inversions al projecte Tecnològic de Rodes.

    Per tot açò, està clar quin govern aposta per la Ciutat d’Alcoi a la creació d'oportunitats, infraestructures i benestar i qui està frenant les inversions per a aquesta Ciutat. Amb açò demostren una vegada més la falta de compromís i bloqueig que els populars volen per a la ciutadania alcoiana. Li demanem a Carlos Pastor, que no enganye als alcoians i alcoianes, que reclame aquestes transferències i que els diners apleguen a Alcoi.

    El canvi que van prometre a les eleccions, no aplega. I les inversions, tampoc.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir