elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por José Megias Vergés
La Columna de Jomeve - RSS

Els dinosauris del segle XXI

    Como todos sabéis yo soy catalán y he decidido escribir este texto en valenciano, seguramente no estará bien escrito y con muchísimas faltas de ortografía pero mi intención es que todos sepamos entender y escribir en las diferentes lenguas que hay en España .Pido disculpas a todos los valencianos por mi gramática que supongo que será muy mala, pero con el tiempo la iré mejorando

    Fa 65 milions d'anys un meteorit caua en la península del YUCATAN i desapareix-queren de la faç de la terra els dinosauris .Si mos sitüem en el segle XXI podem vore que han començat una pluja de meteorits provocats pels humans, me referixc a (politics i banquers) i estan a punt de CREAR la desaparicio d'una part de l'humanitat .La diferencia entre el primer i l'ultime es que un fon natural i L'altre provocat.

    La pluja de meteorits que mos han preparat pot resumir-se en els següents apartats. La primera en el front, les pensions publiques comencen a no estar garantisades, al menys les quanties previstes ya que comencen a disminuir.

    Les caixes d'ahorros ja no estan, els servicis socials comencen a disminuir anunciant que molt porte deurem començar a pagar (el COPAGO). L'estat està destruint l'educacio i l'investigacio, quan en realitat deuria educar a una part dels polítics per a que no siguen corruptes.

    Les inversions de l'estat han deixat de ser segur ja que poden pagar o no pagar .Si treballes en una empresa privada l'empresari pot baixar-te el sou i deperir-te sense ningun problema.

    En L'època venidora tenir casa de propietat serà missió impossible i si dispones d'ella els bancs segurament seran els propietaris.

    I per ultim s'han carregat tot el sistema productiu del païs sense possibilitats de crear traball. Nostres fills segurament viuran pitjor que mosatros, cosa que ja se comença a assumir .Molts dels països que estem competint car-ixen dels mínims servicis socials i en un alt estat de sumi- esclavitud i sense aranzels destacables en els seus productes que fan que nostres produccions no siguen competitives.

    Resumint en l'actualitat estem en el "paga i empedradora "i com digue HERODES... te jorobas.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    comentarios 4 comentarios
    miguel bataller
    miguel bataller
    10/03/2012 12:03
    a JP

    Estas perdonat amic...... Pero no eu dic io...eu dius tu. Nomes preguntaba el com i el perque.

    Subir