elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Samuel Falomir, secretari general del PSPV de la província de Castelló
En clave valenciana - RSS

Salvem la ceràmica de Castelló

  FOTOS
  Salvem la ceràmica de Castelló- (foto 1)

  Crec en la política com un motor de transformació social que aporta benestar i justícia per a la ciutadania, que fomente el desenvolupament de les empreses i la creació d'ocupació de qualitat. I els que ens dediquem a dirigir les institucions públiques hem de tenir com a horitzó en tot moment que cada decisió i cada acció ha d'anar enfocada en eixe sentit.

  Malauradament, aquesta legislatura ens ha tocat afrontar situacions molt complicades que han dificultat la nostra tasca. I ara, un any després de l'inici de la invasió russa d'Ucraïna, amb una guerra a les portes d'Europa, patim conseqüències terribles que han posat en una greu situació de crisi als sectors productius de la nostra província.

  No és cap novetat si els parle de la situació que està travessant el sector de la ceràmica. Es tracta del principal motor econòmic de les nostres comarques i del que depenen més famílies. Una indústria que va saber eixir de les dificultats de la pandèmia, però que ara es veu afectada per la pujada dels preus de les matèries primeres que utilitza per a la seua producció. Especialment, ha sofert la pujada dels preus del gas.

  Davant aquesta situació, els governs socialistes han apostat pel diàleg amb la patronal i els sindicats per establir línies d'ajuda que garantisquen els llocs de treball i la viabilitat dels centenars d'empreses instal·lades en Castelló. I així ho continuarem fent. Per primera vegada, la resposta ha sigut establir una taula amb el sector per a impulsar crèdits i ajudes directes.

  Però hem de replantejar les ajudes que s'han posat damunt la taula per part del Govern d'Espanya perquè arriben el més ràpid possible i a tantes empreses com es puga. Unes ajudes per valor de 450 milions que estan tardant massa a arribar per culpa de la burocràcia que les envolta. D'aquesta manera, moltes de les taulelleres que depenen de l'Estat per a continuar vives no podran sobreviure si no agilitzem la seua execució.

  En la darrera taula de 'Salvem la ceràmica', liderada per la Diputació de Castelló i el president provincial José Martí, totes les parts implicades vam expressar la necessitat de modificar la llei que regula la transferència d'ajudes a empreses perquè les ajudes puguen arribar a totes com més prompte millor. Tant els partits polítics, la patronal i els sindicats vam coincidir en aquesta petició a l'executiu central.

  Segons el que diu aquesta norma, la transferència dels diners es produirà després que les taulelleres paguen als proveïdors en un termini no superior a 60 dies. I això seria l'ideal. Però, en una situació excepcional com en la que ens trobem, on les empreses tenen problemes per a assumir tots els costos, és molt difícil que es puga complir la llei. I és que moment insòlits com els que ens han tocat viure requereixen mesures excepcionals adaptades a les circumstàncies.

  Així, la posició que hem defensat i defensarem dels del PSPV és clara. Demanem que es modifique la norma perquè puguen arribar les ajudes de manera ràpida. Però també que s'atenguen les al·legacions que la patronal presentaran davant l'esborrany que regula les ajudes. Les empreses necessiten ajudes per fer front a les despeses del dia a dia i és ací on hem d'incidir.

  Estan en joc milers de llocs de treball que fins ara s'han mantingut gràcies a l'esforç de les empreses i els ERTO per part del Govern. Però ha arribat el moment de fer un pas més i accelerar l'arribada d'un fons que és crucial per al futur de la indústria ceràmica i de la província de Castelló.

  Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
  Subir