elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Sabina Escrig, Portavoz Adjunta del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes
En clave valenciana - RSS

Justícia social, justícia fiscal

    FOTOS
    Justícia social, justícia fiscal- (foto 1)

    Encara recorde la primera vegada que vaig conèixer a les mares de joves amb discapacitat intel·lectual i física i em va impressionar la seua valentia, la seua força, el seu coratge i la seua lluita. Recorde l'alegria per l'aprovació de la Llei d'Autonomia Personal i Ajuda a la Dependència, del President Zapatero, on guanyaven drets tant les persones dependents com els seus cuidadors donant-los l'opció de tindre una ajuda econòmica i cotització a la seguretat social.

    També record quan M. Rajoy (eixe home del PP) els va llevar el dret a la cotització i quan el PP de la Comunitat Valenciana va fer incompatible el recurs del centre ocupacional amb el cuidador no professional, o quan van imposar el copagament on moltes persones amb discapacitat van haver de deixar els centres ocupacionals per no poder pagar eixe impost revolucionari contra les famílies, sobretot contra les famílies amb menys recursos. El PP va practicar la injustícia social.

    Afortunadament tot va canviar amb el president Puig i el govern del Botànic, perquè una de les primeres mesures va ser eliminar el copagament perquè els usuaris expulsats pel PP van poder tornar a assistir als seus centres de manera gratuïta (justícia social) i, a més, el Botànic, va fer compatible el recurs del centre ocupacional amb els cuidadors i cuidadores. Més tard amb l'arribada del president Sánchez va recuperar la cotització per a les cuidadores i cuidadors no professionals (justícia social).

    Aquests últims dies hem conegut la reforma fiscal al País Valencià, una reforma que beneficiarà al 97,4% dels valencians i amb la que avancem en la justícia fiscal.  Una nova mesura impulsada per el Consell de Ximo Puig pensada per a la majoria social de la nostra terra. Els y les socialistes tenim el compromís de treballar dia a dia per ajudar a les classes mitjanes y treballadores, i ho estem complim impulsant polítiques com esta nova reforma fiscal, la segona des de que estem a la Generalitat.

    I per què parlar de justícia social i justícia fiscal? Molt senzill, perquè a un baixant els impostos a les classes treballadores (i no als que més tenen) no afectaran les polítiques socials, a la sanitat, a l'educació, etc. No passarà com amb els governs de la dreta i l'extrema dreta que quan estan a l'oposició ens venen baixades d'impostos que després són incapaços de fer-lo realitat, es més després baixen impostos als que més tenen i perjudiquen les classes treballadores. Els valencians i valencianes no oblidem el patiment que vàrem sofrir durant els governs del PP que ens va a convertir en l'autonomia amb el sistema fiscal més regressiu de tota Espanya, és a dir, els que menys teníem eren després el que més pagaven. Ara, gràcies a les polítiques progressistes que està impulsant el govern de Ximo Puig hem avançat en progressivitat i els que més tenen son el que més contribuïen.

    Mentre els governs de la dreta i l'extrema dreta practiquen la injustícia, els governs de Ximo Puig i Pedro Sánchez construeixen la justícia social i fiscal.

                    Seguim!

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir