elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Wenceslao Alós Valls
Carta oberta a Moncofa - RSS

Que tots els dies siguen el Dia de la Convivència

    Viure el 9 d’Octubre com el ‘Dia de la Convivència’. Un lema positiu el que ha plantejat la Generalitat Valenciana per a commemorar la festa gran de totes les persones que vivim en la Comunitat Valenciana.

    Però és important que més enllà de celebrar en convivència el dia de tots els valencians, siguem de Moncofa, Castelló, Alacant o València, treballem tots, especialment des del Consell, perquè puguem celebrar no sols el Dia de la Convivència, sinó que puguem celebrar que aquesta siga la Comunitat de la Convivència… tots els dies.

    Per a això fan falta dues coses: ambició i voluntat.

    Ambició per a pensar en gran, en una terra millor, amb millors oportunitats, capaç d'atraure inversions i capaç de generar llocs de treball perquè els nostres fills puguen plantejar-se el seu futur vital sense haver d'emigrar a altres terres.

    I voluntat per a voler fer-ho. Sabent que és impossible aconseguir-ho des de la imposició, des del sectarisme i des de la tàctica de dividir a la societat per a poder tindre agraïts i satisfets sol als quals t'han votat.

    Jo veig el 9 d’Octubre com la festa de la unió, no de la divisió; com la festa del diàleg, no de la discussió; com la festa de l'orgull del que som, no del rebuig de la nostra històries i tradicions…

    En definitiva, com la festa per a reivindicar el que som i el que volem ser, siguem com siguem i sense importar d'on siguem.

    En una terra com la Comunitat Valenciana, tan allargada com difícil de vertebrar de nord a sud, és fonamental plantejar-se el futur treballant amb aquestes consignes.

    És el que tant jo com tot l'equip de Govern de Moncofa reivindiquem amb el nostre treball dia a dia, tots els dies, no sols el 9 d’Octubre.

    Perquè aqueixa és l'única forma que coneixem de treballar pels nostres veïns. Treballem a fer una Moncofa millor perquè els nostres veïns puguen estar millor i tindre una millor qualitat de vida. Amb diàleg permanent, mai amb imposicions. Integrant en la nostra presa de decisions al qual pensa diferent i sense importar el que puga pensar de nosaltres, perquè pensar i treballar a aconseguir el millor per als veïns de Moncofa és la nostra manera d'ajudar al fet que la Comunitat Valenciana siga millor i tinga un millor futur.

    Però això només podem aconseguir-ho si en lloc de pensar de celebrar un dia de convivència a l'any, comencem a celebrar-lo tots els dies de l'any.

    Feliç 9 d’Octubre a tots.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir