20 de octubre de 2020 20/10/20

Ontinyent recicla 6250 kilos de vidre durant els 5 dies centrals de les festes

Ontinyent recicla 6250 kilos de vidre durant els 5 dies centrals de les festes - (foto 1)

  Ontinyent ha recollit un total de 6250 quilos de vidre durant els 5 dies centrals de la setmana gran de les festes de Moros i Cristians. Aquesta campanya de recollida extraordinària que ha estat realitzada conjuntament per l´Ajuntament, la Societat de Festers i l’empresa Ecovidre, supera així per segon any consecutiu la recuperació de 1.000 kilos diaris de vidre.

  La iniciativa ha inclòs la instal·lació de contenidors i poals equipats amb el sistema “ale-hop”, que s’han ubicat en les proximitats de cada associació i comparsa, el repartiment de material i la participació de voluntaris, que han estat encarregats del buidatge de contenidors, la retirada de poals i de donar informació del procés de reciclatge als festers, obsequiant-los amb detalls de Ecovidre com obridors, bosses o xapes amb emoticons de moros i cristians.

  Patrícia Folgueras, regidora de sostenibilitat, ha agraït la bona acollida de la iniciativa entre els festers, “que han ajudat a que tingam unes festes més sostenibles i ecològiques”. Folgueras destacava el bon funcionament del sistema “ale-hop”, “que facilita la participació dels ciutadans i festers gràcies a la facilitat d’elevació i descarrega sense esforç, permetent més comoditat en el reciclatge per a grans consumidors com son les comparses en festes”.

  Els resultats que corroboren la responsabilitat respecte del reciclatge de la ciutadania d’Ontinyent, que és la tercera ciutat de la provincia de València amb més quilos de vidre reciclats, 21,3 quilograms per habitant quan la mitja regional és de 16. Des de la Societat de Festers, José Rafael Sanchis apuntava que “el fet que Ontinyent siga la tercera ciutat de València en reciclatge ens pujava el grau de responsabilitat per reciclar en estos dies, i agraïm l’esforç dels festers i festeres que han contribuit en esta iniciativa”, manifestava.

  La regidora de Medi Ambient recordava que el 48% dels residus de envasos de vidre prové del sector de l’hosteleria i la restauració, “i per tant és fonamental la implicació d’estos professionals”, tot afegint que “totes i tots els veïns, en tots els àmbits, hem de tenir en compte que amb aquest xicotet gest que és dipositar el vidre al seu contenidor, contribuïm a reduir el consum d’energia, estalviar matèries primes i reduir els abocadors i la contaminació de l’aire”.

  Subir