elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Ajuntament d’Ontinyent inicia la implantació d’una plataforma integral d’administració electrònica

L’Ajuntament d’Ontinyent inicia la implantació d’una plataforma integral d’administració electrònica
  • Joan Sanchis destaca que la iniciativa permetrà estalviar paper, agilitzar la gestió i oferir una major transparència i accessibilitat

  • L’empresa adjudicatària comença a reunir-se amb els diferents departaments municipals per posar en marxa el servei

L’Ajuntament d’Ontinyent inicia aquest mes de setembre la implantació d’una plataforma integral d’administració electrònica. Es tracta d’un procés que començarà a posar-se en marxa aquest mes de setembre, i que comportarà un procés de transició cap a aquest nou sistema de funcionament. El regidor de Govern Obert i Transparència, Joan Sanchis, explicava que “la implantació de l’administració electrònica permetrà agilitzar la gestió i oferir una major transparència i accessibilitat, així com reduir la utilització de paper, el que ens suposarà un estalvi econòmic i una nova aposta en la nostra política de sostenibilitat mediambiental”, destacava.

En concret, l’empresa adjudicatària de la implantació del sistema, Auloce SAU (EsPublico), començarà la propera setmana a reunir-se amb els diferents departaments municipals per obtenir informació sobre el seu funcionament i tràmits, així com fer les pertinents explicacions sobre el sistema i aclarir dubtes.

El nou model, lligat a la nova normativa sobre Administracions Públiques i procediment administratiu, suposarà un canvi profund especialment en l'organització interna. Entre els avantatges, permetrà reduir el temps de tramitació dels expedients municipals i facilitar la connexió interdepartamental, en establir una única metodologia de treball per a totes les àrees. Així mateix, portarà amb si l'ús generalitzat de la signatura electrònica des de qualsevol suport mòbil.

Cal ressaltar que la implantació de la plataforma permetrà oferir un nivell de transparència major, en comptar amb tots els documents signats i digitalitzats en el núvol i habilitant la possibilitat de posar-los a la disposició del ciutadà d'una forma més senzilla i accessible a través de la seu electrònica o el portal de transparència.

Segons s'ha contrastat tenint com a referència la implantació per altres administracions, l'aplicació d'eines encaminades a l'administració electrònica suposa un estalvi per cada tràmit a les arques públiques i millora l’eficàcia i eficiència dels empleats públics.

A més, i gràcies a aquest sistema, els ciutadans podran realitzar els principals tràmits municipals sense necessitat de desplaçar-se físicament fins a l'Ajuntament a través de la seu electrònica. El sistema només requerirà al ciutadà que s'identifique amb un certificat electrònic per a poder dur a terme tràmits com la sol·licitud d'una llicència o consultar l'estat dels expedients que tinga oberts amb el consistori.

Subir