20 de octubre de 2020 20/10/20

Jorge Rodríguez i Rebeca Torró es tornen a vestir de festa en l’acte del “Contrabando”

Jorge Rodríguez i Rebeca Torró es tornen a vestir de festa en l’acte del “Contrabando” - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Jorge Rodríguez i Rebeca Torró es tornen a vestir de festa en l’acte del “Contrabando” - (foto 2)
  Jorge Rodríguez i Rebeca Torró es tornen a vestir de festa en l’acte del “Contrabando” - (foto 3)

  Ontinyent ha viscut el matí de hui, dos tradicionals actes de les seues festes de Moros i Cristians, la Diana i el “Contrabando”. Malgrat celebrar-se només unes hores després de l’Entrada, ambdós actes han comptat amb la presència d’un nombrós públic i de dos festers d’excepció: l’alcalde d’Ontinyent i President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i la Directora General d’Habitatge i 1ª tinent d’alcalde, Rebeca Torró. Tots dos acudien convidats per la comparsa Contrabandistes, que ostenta la capitania cristiana 2016, i que participa en l’acte cada any junt a la comparsa Mariners.

  És la segona volta que tots dos participen de la festa convidats per una comparsa, ja que l’alcalde va desfilar en l’entrada de 2015 com a part dels Saudites, mentre que Rebeca Torró ho feia en la nit d’aquest divendres com a part de l’ambaixada dels Taifes.

  Els actes de hui comencaven amb la Diana a les 7:30 hores des de la Plaça de la Coronació, recorrent diversos carrers fins la Plaça Major, on a les 12:00, i a peus del castell de festes, tenia lloc el “Contrabando” després de l’habitual desfilada des de la plaça de la Concepció. Mariners i Contrabandistes han protagonitzat un any més aquest acte pel qual els primers tracten d’impedir als segons que passen el seu contraban a Ontinyent. Després dels parlaments, com de costum, es repartien des de les carrosses diversos obsequis als presents.

  Subir