elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Vila: "El PP veta al CJG per expressar la seua disconformitat amb les polítiques municipals"

  Quinze edicions i un govern del PP han hagut de passar per a que el Consell dels Joves de Gandia, òrgan de l’associacionisme juvenil gandià per excel·lència, es quede sense participar en la Fira de l’estudiant que organitza l’Ajuntament de Gandia. Una decisió de veto que, per als socialistes, no respon a cap altra cosa que a motius polítics i al despotisme del regidor de Joventut, Víctor Soler.

  En un comunicat conjunt signat pel PSPV-PSOE de Gandia i Joves Socialistes, les dues formacions polítiques lamenten la decisió del govern del PP i critiquen l’actitud d’un regidor vingut a menys “a qui Torró ha llevat totes les competències excepte Joventut, on s’ha mostrat incapaç de connectar amb el sector de la ciutadania al qual representa”, ha assegurat el Secretari General de JSPV de Gandia, Adrián Vila.

  Vila ha lamentat que els joves de Gandia hagen de suportar a un regidor “que està més preocupat per la seua promoció personal i per endollar als seus amics de partit que per posar solució als problemes que més preocupen als joves, com l’atur, el cost del transport públic, les retallades en beques o l’augment de les taxes universitàries.

  I és que per als socialistes, aquest és el darrer episodi d’una polèmica encetada pel PP amb el col·lectiu jove de Gandia i que s’inicià quan els cadells

  de Nuevas Generaciones no van poder controlar el CJG, tal i com volien a l’inici del mandat. Aquell intent frustrat donà inici a un seguit de desencontres que va donar com a conseqüència les retallades de subvencions, de programes i, com a darrer episodi, el veto en la participació d’una de les activitats juvenils més importants de la comarca: la Fira de l’Estudiant de Gandia".

  Des del PSPV-PSOE, la regidora Liduvina Gil recorda que "aquesta decisió és una mesura de càstig per les crítiques que darrerament ha fet públiques el Consell dels Joves respecte a la gestió de l’Oficina Jove per part del govern del PP. Gil recorda que per a la gestió de l’Oficina Jove el PP va posar molts entrebancs a que fos el propi CJG qui realitzara la gestió, en una gestió que acabà amb un negociat en el qual no es va convocar al CJG. Al final, el propi CJG denuncià que Gandia està gastant 240.000 euros en una oficina que només val per a endollar a persones afins a NNGG, formació juvenil del PP".

  Gil ha lamentat que 15 anys després, "el PP margine d’aquesta manera a l’organisme juvenil més representatiu de la ciutat, que compta amb prop de 30 anys d’història i que sempre ha tingut una destacada participació en la Fira de l’estudiant. Per això, Gil ha declarat que el Grup Socialista en l’Ajuntament de Gandia demanarà la convocatòria d’una Comissió de Joventut per tal d’exigir a Víctor Soler explicacions públiques d’aquesta polèmica decisió".

  Subir