27 de febrero de 2021 27/2/21

Una unitat mòbil de l’AECC revisarà la pell a la platja de Gandia el 28 de juliol

Una unitat mòbil de l’AECC revisarà la pell a la platja de Gandia el 28 de juliol - (foto 1)

  Una vegada més la Unitat Mòbil de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) visitarà la platja de Gandia per donar informació per prevenir el melanoma i per a revisar a totes aquelles persones que tinguen dubtes sobre qualsevol taca que tinguen a la pell.

  Ha sigut la regidora de Sanitat de Gandia Liduvina Gil, acompanyada de la presidenta d’AECC Gandia Loreto Hernandis i el subdirector d’AECC València, Javier Llombart, els encarregats de presentar aquesta campanya tan important especialment als mesos d’estiu, quan la gent exposa més la seua pell als perills del sol.

  Gil ha remarcat el perill que té prendre el sol a les hores centrals del dia i ha recomanat a la gent que visite aquesta unitat mòbil “per rebre una diagnosi professional, ràpida i eficaç”. La regidora ha destacat també que la consulta és totalment gratuïta i que la campanya no ha tingut cap cost tampoc per a l’Ajuntament de Gandia: “Hem d’agraïr a l’associació espanyola contra el càncer que brinde aquest servei a la platja de Gandia, i no només aquest any perquè cal recordar que ja fa 10 anys que ens visiten”.

  De la mateixa forma que Gil, la presidenta de l’AECC Gandia Loreto Hernandis també ha recomanat als gandians i als turistes que acudisquen a la Unitat Mòbil per a resoldre qualsevol dubte que tinguen sobre la seua pell el més prompte millor: “Compten amb una dermatòloga molt bona, i no és per esglaiar, però sempre que fem les revisions trobem alguna cosa”. Hernandis ha recordat que “la pell té memòria, i encara que alguna taca o marca ara no parega res, en un futur pot suposar l’aparició d’un càncer”.

  A la mateixa línia s’ha expressat el subdirector d’AECC València, Javier Llombart qui ha destacat “la importància capital que té la prevenció”.

  Llombart ha explicat que a les unitats mòbils de l’AECC s’informen diàriament a entre 200 i 300 persones, mentre que entre 65 i 70 persones són ateses per la dermatòloga: “Aquesta consulta és molt important perquè les dades diuen que un 75% de les persones que acudeixen estan revisant la seua pell per primera vegada en sa vida”.

  El representant d’AECC ha donat una sèrie de consells i conductes a evitar respecte al moment de prendre el sol, com ara emprar protecció solar d’al menys factor 30, renovar la crema cada hora i després de prendre el bany, evitar l’exposició al sol de 12 a 16 h, utilitzar ulleres de sol i gorra o protegir-se baix el para-sol: “Són els típics consells que donaria una mare, però encara que són molt bàsics, moltíssimes vegades no s’acompleixen”.

  Llombart ha explicat que a la unitat mòbil no es fa cap mena d’intervenció, tan sols es fa la diagnosi: “En el cas que trobem qualsevol problema en un pacient, el derivem al seu centre de referència ja siga a Madrid, Barcelona, Gandia, etc.”.

  Respecte a Gandia, Llombart ha recordat també que, a banda de la important tasca de prevenció que es fa, per part de l’associació també compten amb altres serveis per als afectats que hi ha a la ciutat: “Comptem amb una psicooncòloga de l’Associació al nou Hospital de Gandia que dóna atenció personalitzada a malalts un dia a la setmana. És molt important la prevenció però també l’atenció a les persones que ja estan afectades per la infermetat”, hi ha conclòs.

  Subir