elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Un total de 41 alumnes de tres centres participen en la campanya d’ajuda i reforç escolar a menors de 12 anys

Un total de 41 alumnes de tres centres participen en la campanya d’ajuda i reforç escolar a menors de 12 anys
  • Pertanyen als centres Abat Solà, Cervantes i Joan Martorell i han compartit 7 professors de reforç que es trobaven a les llistes del Servef

MÁS FOTOS
Un total de 41 alumnes de tres centres participen en la campanya d’ajuda i reforç escolar a menors de 12 anys - (foto 2)

El tinent d’alcalde de Cultura, Vicent Gregori, i la regidora d’Educació, Marta Cháfer, junt al cap de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques, Àlvar Garcia i els representants dels centres Abat Solà, Cervantes i Joan Martorell, han presentat hui el balanç de la campanya d’ajuda i reforç a escolars menors de 12 anys en les biblioteques públiques de Gandia, emmarcat dins del Pla d’Ocupació d’Interés Social del 2014.

El tinent d’alcalde de Cultura, Vicent Gregori, ha explicat que el programa en qüestió “naix des de les Biblioteques Públiques Municipals de Gandia amb el propòsit de proporcionar als escolars menors de 12 anys que, a criteri del professorat dels Centres Educatius seleccionats, necessiten una ajuda acadèmica complementària que els permeta superar les dificultats personals en el procés d’aprenentatge escolar i poder optar a obtenir un rendiment estàndard per seguir amb normalitat la pròpia formació escolar”.

Per la seua banda, la regidora d’Educació, Marta Cháfer ha assenyalat que el programa va començar des de finals d’abril, una vegada passades les vacances de la Setmana Santa, i s’ha perllongat fins al final de curs a juny. Així les coses, l’ajuntament ha posat en marxa l’oferiment d’un servei d’atenció individualitzada dirigit a alumnes amb necessitats educatives matriculats en tres centres escolars de Gandia seleccionats: CEIP Joan Martorell, CEIP Cervantes i Col•legi Abat Solà. L’equip municipal assignat estava format per 7 professors seleccionats de la llista de l’atur del Servef, aportats pel Pla d’Ocupació Municipal 2014 (dos per a cada col•legi i un de coordinació general) a més del bibliotecari responsable de cada biblioteca municipal seu del programa.

Els representants dels centres educatius participants, Abat Solà, Cervantes i Joan Martorell han assenyalat que el pla d’acció contemplava el desplegament d’un treball individualitzat, per a cada xiquet/a en particular, portat endavant per professorat de l’ajuntament (el del Pla d’Ocupació) en estreta coordinació amb l’equip directiu i tutors de l’escola seleccionada i ubicada en l’àrea d’influència de cada biblioteca. S’ha establert un ritme de treball paral•lel entre ambdues institucions –col•legi i biblioteca- de forma que, totes les setmanes, s’han realitzat reunions de coordinació entre els professors encarregats de les classes de suport fetes en les biblioteques i els mestres/tutors psicopedagogs i caps d’estudis dels centres respectius, per tal de revisar les tasques realitzades, observar el procés d’adaptació o resposta i seguir la situació de cada alumne tractant les seues mancances i propostes de millora en cada cas.

En total s’han atés 41 xiquets/es provinents dels següents col•legis: 10 Abat Solà, 15 Cervantes i 16 Joan Martorell. Cada dilluns, dimecres i divendres, de 17.30 a 19.30 hores es desenvolupà aquest treball a les biblioteques més pròximes a cada centre i que els col•legis tenen com a referència habitual: el Joan Martorell, a la Biblioteca de Beniopa; el Cervantes a la Biblioteca Parc de l’Estació i Col•legi Abat Solà a la Biblioteca Central.

Durant aquestes sessions, segons ha explicat el tinent d’alcalde Vicent Gregori, s’ha treballat seguint un pla d’acció orientat pel propi professorat de l’escola, que presenta i proposa els continguts que calen ser reforçats. Les sessions es divideixen en dues parts. La primera en què els alumnes han realitzat les activitats diàries proposades pel col•legi i, la segona, que es dedica al treball d’una matèria en concret, fonamentalment llengües, -intercalant la comprensió lectora i la comprensió escrita, tant en valencià, castellà o anglés- i matemàtiques, amb operacions bàsiques, càlcul mental, així com el raonament matemàtic.

Finalment, els representants dels centres han agraït la implicació de l’Ajuntament de Gandia en aquest programa tot i que no és de competència municipal, però l’ajuda i la interrelació entre l’alumnat que sí ho necessitava ha fet que siga positiva l’experiència i que tots junts demanen continuar-la. Per la qual cosa, tant Gregori com Cháfer s’han compromès en la mesura de les possibilitats, a falta de concretar més, en una altra campanya que s’iniciaria una vegada passe el Nadal i Reis donat que, l’alumnat així ja està assentat al curs i es detecten eixes possibles carències o necessitats d’ajuda.

Subir