11 de abril de 2021 11/4/21

XV Setmana de les Matemàtiques

    El col•legi Abat Sola celebra la 15ena edició de la "Setmana de les Matemàtiques" del 9 al 13 de maig sota el lema “La geometria es fa art”. Les jornades tindràn lloc cada vesprada de tres a quatre i mitja, al centre, ubicat al carrer San Francesc de Borja, 32. Es tracta d'una iniciativa educativa que intenta acostar les matemàtiques a l'alumnat del centre, d'una manera més afí amb la psicologia dels més joves i canviar així l'actitud cap a la matèria.

    L’ art i la matemática han estat relacionats desde els inicis de la civilització. Ells apareixen en totes les cultures. És una relació profunda on es mesclen el sentit de l’estética, la búsqueda d’un ideal de perfecció, l’exploració de l’espai temps i el reconeiximent de les formes i patrons de repetició.

    Durant aquesta setmana les classes es traslladen al pati de l'escola o fins i tot al carrer, amb ànim de crear un ambient més desenfadat, més participatiu. Sota la tutela dels professors, els xiquets són incitats a veure la matèria a la llum d'una altra perspectiva. Es tracta de fer un gir de 180 graus. En lloc d'acostar la matèria als més menuts, se'ls motiva per que siguen ells els que facen eixe acostament. Es tracta d'utilitzar l'enorme curiositat que alberguen els més menuts de forma constructiva, forjant una actitud positiva cap a aquesta disciplina en particular.

    Subir