elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Nou servei sms per informar els llauradors del terme de Gandia

Nou servei sms per informar els llauradors del terme de Gandia
  MÁS FOTOS
  Nou servei sms per informar els llauradors del terme de Gandia - (foto 2)

  Es posa en marxa un nou servei municipal per als llauradors. Es tracta d’un servei de missatgeria per sms que donarà informació d’interés agrícola de forma directa, pràctica i gratuïta a tots els llauradors del terme de Gandia.

  Aquest matí el regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, ha presentat el nou servei i ha assegurat que “aquest projecte fa un pas més en el recolzament de l’Ajuntament cap als llauradors i cap al nostre principal paisatge que és l’agrícola. Apostem per fer coses que modernitzen l’agricultura i apostem per fer de l’agricultura un actiu econòmic de la ciutat. Volem fer més visible aquest sector, tractar d’incorporar a la gent jove, que es el seu punt més feble, i també fomentar els productes de proximitat i ecològics. Aquets servei tracta de connectar la realitat agrícola a les noves tecnologies i coordinar la informació entre els llauradors i l’administració”.

  El cap del Servei d’Agricultura, Xavier Pitarch, ha donat més detalls del funcionament d’aquest nou sistema de comunicació directa amb els llauradors explicant que “el servei és senzill es tracta d’un sistema de missatgeria sms. És gratuït i els llauradors s’adereixen mitjançant la signatura en un full d’inscripció. Servirà per a donar informació, setmanalment o de forma extraordinària, quan passe alguna cosa que tinga a veure en el fer habitual del camp els arribarà un missatge al mòbil. Es un canal senzill perquè tot el món te mòbil”.

  Amb aquest servei s’informarà als llauradors d’alertes meteorològiques, modificacions en els plans de crema, campanyes de repartiment de productes fitosanitaris, cursos de formació i canvis en la normativa.

  Una de les qüestions que més preocupa a la regidoria de Xavier Ródenas són els incendis forestals provocats per les cremes agrícoles. En aquest aspecte el servei pot ser clau i fonamental ja que informarà de la situació dels plans de crema agrícoles i també de les seues modificacions a última hora per qüestions meteorològiques. Així que quan des de la Generalitat es decrete alguna alerta per vent o calor el llaurador serà coneixedor immediatament d’aquesta circumstància. Xavier Ródenas ha explicat que “un tema importantíssim és el de les cremes, de fet s’està estudiant canviar el model. Pensem que aquest servei ajudarà als llauradors a que sàpiguen si poden cremar o no. És un pas més per tal de resoldre el punt feble dels incendis forestals que son les cremes agrícoles que es descontrolen”.

  El servei ja s’ha estrenat amb un primer missatge que han rebut els qui ja s’han inscrit i que avisava sobre l’ús d’un nou tractament fitosanitari que du endavant la Conselleria d’Agricultura.

  Per a poder gaudir d’aquest sistema cal inscriure’s al Departament d’Agricultura de l’Ajuntament o a l’Àrea de Serveis Urbans. Allà hauran de complimentar un full amb les dades personals. Poden obtindre més informació al telèfon 96 295 94 97 del Servei d’Agricultura i també a través dels mòbils, 647 35 58 11 i 647 35 58 12 que son els que porten els Guardes Rurals. Aquestos treballadors portaran fulls per a inscriure’s en les seues rondes habituals pels camps del terme i informaran els llauradors d’aquest nou sistema.

  Subir