elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El pròxim dilluns comença la campanya contra la mosca dels cítrics

  • El tractament es realitza en les varietats extra-primerenques dels cítrics i està subvencionada per la Conselleria d’Agricultura

  • El repartiment dels productes contra la mosca el realitzaran els Guardes Rurals en diferents punts de l’horta de Gandia

El tinent d’alcalde d’Agricultura, Toni Rodríguez, ha anunciat que a partir del pròxim dilluns 21 de juliol s’inicia la campanya de tractament de les varietats extra-primerenques de cítrics contra la mosca de la fruita (Ceratitis capitata).

Aquesta campanya està subvencionada per la Conselleria d’Agricultura i es basa en el tractament dels arbres amb lambda-cihalotrin. Les varietats incloses són: marisol, clausellina, clemenrubí, basol, okitsu, oronules, arrufatina, hashimoto, Beatriz, loretina, clemenpons, esbal, oroval, satsuma owari, clemennapo, mioro, pri-23, iwasaki i promosole).

El producte serà repartit pels Guardes Rurals en tres punts diferents amb els següents horaris: Centre d’Interpretació de la Marjal – Aula natura tots els dies de 13.30 a 14.30 hores; Centre Social de Marxuquera els dimarts de 10.30 a 11.30 hores; Caseta del guarda de la marjal, al camí Sèquia del Rei, els dijous entre les 10.30 i les 11.30 hores.

Des del departament d’Agricultura i Medi Natural s’informa que aquest tractament no està autoritzat per a aquelles parcel•les amb producció destinada als Estats Units d’Amèrica. Per a qualsevol dubte es pot contactar amb el Departament d’Agricultura al telèfon 962959497 i amb els Guardes Rurals als telèfons 647355811 i 647355812.

 

Subir