19 de febrero de 2020 19/2/20

Programació àmplia i de qualitat per al Dia de la Dona

Programació àmplia i de qualitat per al Dia de la Dona - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Programació àmplia i de qualitat per al Dia de la Dona - (foto 2)
  Programació àmplia i de qualitat per al Dia de la Dona - (foto 3)

  La vicealcaldessa de Gandia i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, ha presentat aquest matí les activitats programades per la ciutat per commemorar el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona Treballadora. “Una data que simbolitza la lluita històrica per la igualtat de gènere, per la igualtat de drets de dones i homes. Cada 8 de març recordem que la nostra societat no és igualitària i que hem d’estar constantment en alerta fins a aconseguir-ho... i desgraciadament, encara hem de parlar de la discriminació que les dones patim arreu del món i de la necessitat d’establir mesures de discriminació positiva, de legislar per tal d’assolir la paritat en els càrrecs i la igualtat en els sous, etc.”.

  Per a Milvaques, el seu repte com a responsable d’Igualtat és transformar esta injusta percepció i és per això que ha conviat la ciutadania a lluitar per aconseguir-ho i a participar en totes aquelles manifestacions i activitats que ens fan avançar “cap a una societat de Persones i no d’estereotips interessats. M’agradaria que la nostra ciutat fora capaç de reconèixer i fer seua la igualtat real i social entre dones i homes, i dedicaré tots els meus esforços en esta legislatura per tal d’aconseguir-ho. És per a mi un deure i un compromís amb totes vosaltres...”

  Per la seua banda, la tècnica del departament d’igualtat, Roser Pérez ha presentat amb detall cadascuna de les activitats programades, així com el cartell anunciador, obra d’Irene Moreno, Llicenciada en Belles Arts i professora a la Universitat Popular de Gandia. Pérez ha destacat la transversalitat i la qualitat de la programació i ha agraït la col·laboració dels departaments de Cultura (IMAB i Casa de la Marquesa), Polítiques Educatives (UPG), així com del Teatre Serrano.

  Exposicions: La Dona i l’Art

  - “Colors d’Escòcia i Espanya”. Valerie Brown. Del 26 de febrer al 18 de març, al Claustre de la Biblioteca Central. Organitza: Departament de Cultura.

  - “Fràgil”, Susana García Ungo i Erica Landfors. Del 26 de febrer al 26 de març a la Sala Municipal d’Exposicions Coll Alas. Organitza: Departament de Cultura.

  - “Calidoscopi: Somiar amb els peus a terra”. Fotografies d’Ana Amesti. Del 7 al 23 de març, a la UPG, organitzada pel Departament de Polítiques Educatives – Universitat Popula de Gandia.

  - “Donart: Artistes de la Safor” (Rosa María Enguix, Carla Francés, Xaro Bonilla. Cristina Jordà, Alba Llopis, Irene Moreno, Ana Amesti i Teresa Cháfer. Comissària: Adriana Serlik. Del 9 de març al 9 d’abril a la cafeteria del Teatre Serrano. Inauguració: dimecres 9 de març, 20 h, a càrrec de: Adriana Serlik, Ana Llopis, Ana María Orta, Pau López, Gema Hernández Orquín i Pepita García. Actuació de la cantant brasilera Tai. Col·labora: Teatre Serrano.

  Conferència

  - “Ser dona al Sud. 2016”. Una experiència municipal cap a la igualtat, San José de Chiquitos (Bolivia). Dilluns, 29 de febrer, a les 20 hores. Fòrum de Convivència Manuel Brosseta.
  Llibre.
  - “26 poemes d’Adriana Serlik”. Presentació a càrrec d’Alfons Cervera. Lectura de poemes: Puri Naya. Música: Javi Puig. Dimecres, 2 de març a les 20 hores. Casa de Cultura Marqués de González de Quirós.

  Concert

  - “A cau d’orella”. Eva Dénia & Merxe Martínez. Divendres, 4 de març, a les 20 h, a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós.

  Espectacle

  - “La dona que es rigué de Talleyrand”. Rosa i Manola Roig. Companyia: La dona kes rigué. Dimarts 8 de març, a les 20 h. Casa de Cultura Marqués de González de Quirós.

  Cinema

  - “La vida inesperada” (2014). Dir: Jorge Torregrossa. Guió: Elvira Lindo. Int: Javier Cámara, Raúl Arévalo. Dijous, 3 de març, 17.30 h i 20 h, al Teatre Serrano. Organitza: Departament de Cultura-IMAB.

  “Però la programació continua al llarg de tot l’any, recordant que els 365 dies les dones continuem treballant pel bé de la nostra societat”, ha conclòs Pérez.

   

  Subir