elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Primera trobada de centres juvenils a Gandia

Primera trobada de centres juvenils a Gandia - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Primera trobada de centres juvenils a Gandia - (foto 2)

  El divendres 23 d’octubre és un dia clau per al món de la joventut de la Comunitat Valenciana. A Gandia se celebra la primera Jornada d’Informació Juvenil i Espais Joves. Serà un dia intens amb un seguit de ponències, taules rodones i xerrades.

  L’objectiu d’aquesta jornada és posar en comú experiències, establir vincles de cooperació, analitzar reptes i realitats dels qui treballen en el món juvenil i aconseguir millorar els serveis que es donen a la gent jove.

  Per a la regidora d’Educació, Laura Morant, aquesta trobada té una gran importància, ja que com ha dit “les polítiques juvenils són una prioritat del govern de la ciutat en conjunt”. També ha assegurat que el seu departament s’ha proposat exportar aquesta iniciativa a altres municipis i donar-li continuïtat al llarg del temps.
  Aquesta jornada està organitzada pel departament de Joventut de l’Ajuntament de Gandia i han col.laborat el Consell dels Joves de la ciutat i l’IVAJ.

  Tots han treballat colze a colze per a dissenyar un programa d’actes que servisca per a millorar la comunicació amb la gent jove i també els serveis que se’ls ofereixen.

  En aquesta trobada participaran més de 50 representants de 30 municipis valencians. En aquest aspecte Jordi Barber, OfiJove, ha destacat que “parlaran del dia a dia dels centres destinats a la joventut i dels projectes de futur que tenen”. També ha assenyalat que serà una jornada lúdica però sobretot formativa.

  Un dels protagonistes principals del dia serà el Consell de Joves de Gandia, ja que aquest centre es presenta com a pioner a tot Espanya en la forma d’organitzar-se i funcionar. Com ha explicat Héctor Císcar “és l’únic centre on a més de la tasca que desenvolupen els tècnics hi ha 50 voluntaris que treballen i participen per tal d’involucrar als joves de la ciutat”. Per a Císcar cal aconseguir arribar a tots els joves i aquesta jornada és una gran oportunitat per compartir experiències amb centres de tota la Comunitat.

  Damunt la taula, tant en les ponències com en les taules rodones, es tractaran temes com les xàrcies socials i les noves tecnologies, que s’han convertit en la principal eina de comunicació dels joves, i els plans d’ocupació i formació com alguns dels problemes als s’enfronten els joves.

  Per a tots els interessats a participar d’aquesta cita els actes començaran a les 10 del matí al Centre Juvenil de Gandia “Alqueria Laborde”.

  Subir