22 de enero de 2021 22/1/21

Presentació de les Festes Patronals de Beniopa

Presentació de les Festes Patronals de Beniopa - (foto 1)
  • Laura Morant i Aida Perelló destaquen que no es tracta d’una festa únicament per als veïns de Beniopa, sinó que conviden a tota la gent a anar i a participar de la celebració amb ells

Aquest matí, Laura Morant, Regidora Delegada de Polítiques Educatives i Juventut i Presidenta de la Junta de districte de Beniopa ha presentat les festes de Beniopa junt a Aida Perelló, representant d'aquestes.

Perelló ha parlat sobre quines són les actuacions més rellevants que tindran lloc durant les festes, com és, en primer lloc, el vol de campanades que anunciaran l'inici de les Festes Patronals i el sopar dels festers de la Magdalena. Per la seua banda, ha afegit que a més de les cercaviles, les revetles i les processons dutes a terme per totes les associacions festeres i que s'esforcen per conservar en el temps, hi ha també altres activitats organitzades per cada una d'aquestes associacions.

En primer lloc, el dijous 21 tindrà lloc una cursa ciclista organitzada per la Penya Ciclista de Beniopa, també la gran partida de pilota de Beniopa i es podrà gaudir de l'actuació de Vicent Savall junt amb el cor de l'església de Santa Maria Magdalena.

El divendres 22 serà la festa de la Magdalena, la patrona de Beniopa. Els homes tindran el seu esmorzar, però a més, hi haurà castells d'aigua per als xiquets, dinar dels festers, cercaviles, processons, i la seua pròpia mascletada.

El 23 de juliol és la festa de Sant Lluís, la dels més menuts. A banda de la discomòbil que tindran els xiquets la nit anterior, també tindrà lloc la festa dels merengues, la festa de la bromera i la festa de l'aigua. La nit conclou amb l'inici de la festa del Cor de Jesús, amb el Festival Sansaru a les 00.00 hores i els correfocs de la mà de Dimolí a les 01.30 hores. Aquest diumenge 24 també es realitza la baixada de la imatge del Cor de Jesús.

El dilluns 25 és la festa del Crist de l'Empar, els quals tenen la baixada de la imatge del Crist de l'Empar. Ells també s'encarreguen de la festa de l'aigua amb castells inflables aquàtics.

Per últim, el dia 26 té lloc la festa de la Mare de Déu, oberta a les 00.00 hores amb el Macrofestival Addict Sound i el qual tindrà un incís a les 00.30 hores per a donar par a la cercavila amb Figatells Batukat's. Durant el dia tindran lloc novament jocs d'aigua, cercaviles i processons. La festa conclou a les 22.30 hores amb una gran mascletada nocturna que tancarà les actuacions.

Tot i que les festes comencen el dia 21 de juliol, ja han tingut lloc algunes actuacions com són el X Concurs de paelles nocturnes, la cavalcada dels festers i veïns amb la imatge del Tio Roro i el concurs de cassoles de bonítol.

Tant Morant com Perelló destaquen que no es tracta d'una festa únicament per als festers de Beniopa, sinó que conviden a tota la gent a anar i a participar de la celebració amb ells.

Subir