3 de marzo de 2021 3/3/21

La novena edició de la Cursa de la Dona de Gandia supera les 8.100 inscripcions

La novena edició de la Cursa de la Dona de Gandia supera les 8.100 inscripcions - (foto 1)

  La regidora d'Esports de l'Ajuntament de Gandia, Lydia Morant i el president del Club Atletisme Safor Delikia, Vicent Boscà, han comparegut avui davant els mitjans de comunicació per informar de les últimes novetats de la novena edició de la Cursa de la Dona de Gandia que se celebrarà aquest diumenge a la nostra ciutat. La present edició ha aconseguit superar les 8.100 inscripcions.

  Lydia Morant ha destacat l'alta participació de la prova que tindrà eixida i arribada a l'Avinguda de les Esclaves i el traçat discorrerà en Benipeixcar, centre de Gandia i Benirredrà sobre una distància de 5,9 quilòmetres. La regidora ha informat que la recollida de dorsals es podrà fer demà (18.30 a 21:00) i dissabte (10:00 a 14:00 i de 17:00 a 21:00) al Centre comercial la Vital i el mateix dia de la prova (09.00 a 10.30) davant de la línia d’eixida.

  La regidora també ha incidit en el caràcter solidari de la prova, ja que 1 € de cada inscripció serà destinat al projecte Motiva't que es realitza des de l'hospital Francesc de Borja amb la finalitat de fomentar la investigació contra el càncer de mama en les dones.

  Finalment Morant ha aclarit que és una prova que té dues vessants. Una competitiva i una altra lúdica, ja que "la Cursa de la Dona s'ha convertit en un referent per a totes les dones de Gandia i la comarca convertint aquest dia en una festa”.

  El president del Club Atletisme Safor Delikia, Vicent Boscà, ha explicat que "vam començar a organitzar la prova amb molta il•lusió i hem arribat a la conclusió que la Cursa de la Dona s'ha convertit en un sentiment per a la ciutat que aporta felicitat a totes les dones participants. Per a nosaltres és un orgull que aquest esdeveniment haja arribat a ser tan important, llevant les grans ciutats, podem dir que és una de les carreres de dones més importants a escala nacional i l'any passat vam ser la prova que més va recaptar en l'àmbit d'Espanya per donar-lo a un projecte solidari a l'haver recollit prop de 25.000€”.

  Boscà ha volgut agrair a l'Ajuntament de Gandia "la seua col•laboració tot i els problemes econòmics que travessa el consistori, a l'Ajuntament de Benirredrà per la seua ajuda organitzativa i els voluntaris que aporten de la mateixa manera que l'Associació de Veïns de Benipeixcar, sense els quals no podríem posar en marxa la prova”.

  En total seran prop de 200 voluntaris als quals caldrà afegir els membres de la Policia Local, Creu Roja i Protecció Civil. Com a curiositats de la prova, Boscà a destacat que hi ha 25 dones que fan anys aquest dia o que la dona més gran correrà la prova amb 91 anys (Clara Lurbe) i la més jove (Martina Pavia) va néixer durant el mes de març d'aquest mateix any. A més participaran dones d'Estats Units, França i de pràcticament totes les comunitats autònomes.

  Subir