elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Salut Pública revisa hui les instal·lacions de la Piscina del Grau

Salut Pública revisa hui les instal·lacions de la Piscina del Grau

    La regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil i el responsable d'Instal·lacions Esportives, Toni Deusa, han comparegut aquest matí en roda de premsa per informar sobre el procediment que s'ha seguit després de detectar en un informe l'aparició d'un bacteri a la piscina del Grau.

    Toni Deusa ha explicat que hi ha en una normativa que regula les prevencions que s'han de tenir en les piscines i que existix una altra normativa per prevenir la legionel·la. "En els dos casos, totes les instal·lacions complixen rigorosament els procediments, ja que es realitzen de manera diària diverses actuacions que es plasmen en un llibre d'actes gestionat pel personal dels centres esportius i que és controlat des de la Conselleria de Sanitat. A més a més, un laboratori extern s'encarrega de realitzar anàlisis periòdiques com a segona comprovació".

    El responsable d'Instal·lacions Esportives ha explicat que el passat dia 26, es va rebre a les instal·lacions esportives una trucada del laboratori que realitza els controls de l'aigua de la piscina on s'informava els treballadors de la mateixa, que havia determinats paràmetres en el cultiu realitzat el 16 de maig que, tot i ser baixos, haurien de ser zero i que en un primer moment es va atribuir a una deficiència en el sistema de cloració o depuració. Una vegada coneguda la notícia, des del Departament d'Esports es va ordenar aquest mateix matí el tancament de les instal·lacions. "Encara que els valors fossen mínims, no podem córrer cap risc i de manera preventiva es va tancar la instal·lació" va declarar Deusa.

    Posteriorment, es van adoptar una sèrie de mesures com l'aplicació en els diferents gots de antibacteris, la hipercloració de l'aigua i la neteja de totes les parts desmuntables de la piscina. A més, es va realitzar una neteja i desinfecció dels filtres a l'espera de realitzar una nova anàlisi i cultiu per assegurar-se que la deficiència s'ha solucionat.

    Referent a això, hui mateix s'ha celebrat una reunió amb Salut Pública per marcar els passos a seguir una vegada s'han complert totes les fases del protocol que es marca des de la Conselleria i veure quines mesures s'han de prendre a partir d'ara.

    Per la seua banda, Liduvina Gil, ha recordat que l'Ajuntament de Gandia "no té les competències de l'Aigua i que és Salut Pública, la responsable competent en la matèria. Nosaltres encara no tenim una comunicació oficial de Salut Pública ni de Conselleria on se'ns informe dels resultats. Hem actuat de manera correcta i preventiva. No hi ha cap afectat. El cultiu triga a desenvolupar-se 10 dies, per això es va realitzar el dia 16 de maig i els primers resultats van arribar el dia 26 tot i que sempre se'ns va parlar d'un valor anòmal però sense especificar quin tipus de bacteri era. No hi ha cap alarma i nosaltres tampoc hem de crear-la".

    Subir