elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Els Borja, l’animació 3D, la fotografia, el nou cinema i les marjals, en l’activitat cultural del Campus aquesta setmana

Els Borja, l’animació 3D, la fotografia, el nou cinema i les marjals, en l’activitat cultural del Campus aquesta setmana

    El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València acull una variada programació cultural aquesta setmana, amb assistència lliure i gratuïta. Demà dimecres 10 de febrer a les 18.00 h, a la Sala de Conferències, es projecta el curmetratge 1510, dirigit i produït per Vicent Almar. amb motiu del V centenari del naixement de Francesc de Borja. La peça audiovisual de 25 minuts de duració, recrea la Gandia de l'època Borgiana, a través de la utilització de ferramentes 3D. En finalitzar Vicent Almar parlarà del procés d'integració de les ferramentes de modelatge, renderizado i animació 3D, i la seua integració amb el material fílmic tradicional. Es tracta donçs d'una conferència didàctica especialment dirigida als alumnes de Comunicació Audiovisual així com a totes aquelles persones interessades en la utilització de les noves tecnologies en la producció de projectes audiovisuals.

    També demà 10 de febrer a les 19.00 h s’inaugura l’exposició fotográfica L’interior, que podrá visitar-se fins el 29 de febrer a la Sala d’Usos Múltiples de l’edifici CRAI. A través de les fotografies dels pobles de l'interior, realitzades per Carlos Ripollés, estudiant de Comunicació Audiovisual del Campus, i textos inspirats en les imatges per Susanna Sebastià, ens proposen un viatge pel territori i pel seu paisatge físic i humà; sobrepassant la visió estereotipada i tòpica del territori i del paisatge que de vegades se'ns des dels nuclis urbans.

    Dijous 11 de febrer s’imparteix al Campus la conferència ‘Audiovisual Aesthetics and Technology: Cinema and beyond in the Digital Age’. Serà a les 12.30 h al Saló de Graus i l’assistència serà lliure. Està a càrrec de Thomas Morsch, de la Freie Universität de Berlín, expert en narrativa audiovisual i un millors especialistes alemanys del tema.

    La tecnologia digital ha canviat les pel·lícules considerablement; açò és així fins i tot per a les pel·lícules que no estan rodades amb càmera digital. Aquesta és l'opinió del doctor Thomas Morsch, que en la seua xarrada parlarà de l'evolució des del Cinema Postclàssic fins l'estat actual, el postcinema de l'era digital. 'La cultura digital produeix una nova classe d'estètica fílmica i una nova forma d'imatge?’, es pregunta el ponent; ‘De quina forma es reflecteixen al cinema els ràpids canvis de la revolució digital? Quina és la contribució de la imatge en moviment a la cultura digital?’ Aquestes són algunes de les qüestions sobre les que es reflexionarà amb exemples del cinema, vídeos musicals i televisió.

    El Doctor Thomas Morsch és professor d'Estudis Fílmics a la Freie Universität de Berlin i autor d'un llibre sobre l'experiència estètica en el cinema. Ha editat un volum sobre Gèneres i sèries i coeditat un volum sobre Gèneres precaris (ambdós el 2015). Del 2011 a 2014 ha encapçalat un projecte d'investigació, amb el tema: The Television Series as Aesthetic Form (Les sèries de televisiò com a forma estètica). Actualment està escrivint un llibre sobre l'estètica de l'era postcinema i també treballa a un projecte d'investigació sobre turisme i mitjans.

    Per altra banda, cal destacar que fins el 18 de febrer es pot visitar al hall de la Sala de Conferències 1 del Campus l’exposició LIFE Albufera, on es reflecteix la col·laboració entre les administracions públiques, organitzacions ecologistes i universitats. LIFE Albufera és un projecte europeu centrat en la gestió integrada de tres aiguamolls artificials a l'entorn del parc natural de l'Albufera de València: el Tancat de la Pipa (València), el Tancat de Milia (Sollana) i el Tancat de l'Illa (Sueca). L'objectiu és demostrar com un treball adequat sobre aquests espais millora la qualitat de les aigües i l'hàbitat de les aus.

    El projecte està coordinat per l'Institut Universitari d'Enginyeria de l'Aigua i Medi Ambient de la Universitat Politècnica de València i compta amb el cofinançament d'ACUAMED, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, i la Comissió Europea, a través del programa LIFE +. Participen Acció Ecologista-Agró, Fundació Global Nature i la Societat Espanyola d'Ornitologia (SEO BirdLife). Més informació en http://www.lifealbufera.org . Dilluns 8 de febrer es va presentar aquest projecte LiFE al Campus, de la mà de Lourdes Ribera, d'Acció Ecologista Agró i Miguel Martín, de la UPV.

    Subir